Fürdőzd át a csillagfényes éjszakákat a Miskolctapolca Barlangfürdő****-ben!
2016. május 31. írta: EmeseT

Fürdőzd át a csillagfényes éjszakákat a Miskolctapolca Barlangfürdő****-ben!

 A nyári szezonban szinte minden szombaton újra megmártózhatsz éjszaka is a Miskolctapolcai Barlangfürdő**** -ben. Minden alkalommal a programok este nyolc órától éjfélig tartanak. Ne szalaszd el a lehetőséget!

ejsz01cut.jpg

Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő****

 

 Egy csendes és meleg nyári éjszakán, kifáradva az egész napos városnézésben vagy a környező túraútvonalak felfedezésében szükség van egy kis lazításra, ejtőzésre. Estefelé már a legtöbb strand bezár, így nehéz olyan helyszínt találni a szálláshoz tartozó fürdő kádján kívül, ahol megkoronázhatnád egy kiadós lubickolással a nap eseményeit. Szerencsére a Miskolctapolca Barlangfürdő**** nyaranta szinte minden szombaton nyitva tart éjszaka is, így kipróbálhatod a sötétedés utáni fürdőzés páratlan élményét.

 A Miskolctapolca Barlangfürdő****, amely a természet csodája Európa közepén, az a hely, ahol egy esti fürdőzés is több, mint egy átlagos fürdőben vagy strandon. A történelmi múlttal rendelkező, egyedi mikroklímájú barlangban minden éjszaka más és más. A fürdő szolgáltatásai rengeteg lehetőséget kínálnak az esti lazuláshoz. Lássuk miért érdemes a barlangfürdőbe látogatnod, hogy élvezd az éjjeli csobbanást!

 

GYÓGYÍTÓ ÉLMÉNYFÜRDŐ ALKONYAT UTÁN

 

 Miután lemegy a nap, igazi nagy kalanddá válik egy barlang labirintusában úszkálni gyerekeddel, kedveseddel vagy barátaiddal. Az élményfürdőzés nappal is izgalmas egy ilyen varázslatos, természeti erők által formált, üregrendszerben, éjszaka még inkább. Az Öreg barlangi medence vájatai, a vadvíz, a Hidas-terem és a régi dögönyöző bejárása aktív kikapcsolódást nyújtanak. A pihentető klíma és a gyógyvíz a barlangban az éjszakai órákban még jobban ellazítanak, mint nappal.

 A természet alkotta dögönyözők vízsugaraikkal kellemesen átmasszírozzák a fáradt hátadat. A dögönyözőkből ömlő víz főleg ízületi megbetegedések esetén gyógyhatású, mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké. 

barlang2.JPG

Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő****

  

A VÍZBEN LUBICKOLVA NÉZHETED A CSILLAGFÉNYES ÉGBOLTOT

 

 Az éjszakai fürdőzések előnye, hogy szabadtéri medencékben pancsolva gyönyörködhetsz kezdetben a naplementében, majd a csillagképekben és a hold fényében. A kivilágított vízfelületek felszínén különleges látvány ilyenkor minden csobbanás. Az érzékszervek felerősödnek, és a fürdés élménye sokkal nyugtatóbb ilyenkor, mint amikor a nap süt a hasadra. Közelebb érezheted magad a természethez: beleszagolhatsz az erdő éjjeli illatába és hallgathatod a tücskök ciripelését!

 

ROMANTIKA A CSILLAGTEREMBEN

 

 A visszhangos és földöntúli hangulatú Csillagterem a Miskolctapolca Barlangfürdő**** legromantikusabb helyszíne. A szerelmesek kedvenc helye található itt, nem véletlenül, de nemcsak a szerelmesek, a gyerekek is kimondottan élvezik a különleges hanghatású, csillagos éjszakához hasonló falfestésű termet.

csillag_2005cut.jpg

Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő****

 

A SZAUNÁZÁS ESTE IS MÁS

 

 Az éjjel is nyitott Szaunaparkban a lávaköves finn- és az infraszaunák kabinjaiban a kellemes izzadással kiadhatod magadból a napi feszültséget. A magas hőmérsékleten töltött idő alatt az immunrendszered is erősödik, a szervezeted pedig méregtelenít, mivel a hő hatására a verejtékezés miatt kitágulnak a bőr pórusai, így a káros anyagok könnyen és gyorsan távozhatnak a szervezetedből. A szaunázást követően 16-18 °C fokos merülő medencében vagy hagyományos zuhanyzással hűtheted le a felforrósodott testedet. A fürdőzéssel egybekötött szaunázás után garantáltan jól alszol. Ha pedig egy kicsit rendhagyó szaunázásra vágysz, fedezd fel a szauna szeánszok egyedi élményét!

dalma_036cut.jpg Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő****

 

FLOAT SPA AKÁR ÉJSZAKA IS?

 

 Lebegéssel űzheted el a napi stressz testre gyakorolt negatív hatásait. Külön jegy megváltása mellett ugyanis kipróbálható a high-tech lazító kabin, a float spa, amelyben megmerülve a testhőmérsékletű sós vízben elérheted az agy alvást megelőző úgynevezett Théta-állapotát, amely olyan előnyökkel jár, mintha egy komplett relaxációs tréningen estél volna át vagy hosszan meditáltál volna. A szervezet a float spa kabinban megszabadul a gravitáció testre kifejtett hatásaitól. Az ízületek tehermentesülnek, az izmok a teljes súlytalanság állapotába kerülnek. Az egész test pihenve felfrissül.

barlangfurdo_float_spa_ks_1.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

További információ: Éjszakai fürdőzések a Miskolctapolca Barlangfürdő****-ben (hellomiskolc.hu)

 

TIPP: A Miskolc Pass turisztikai kártyával egyszeri alkalommal ingyenesen látogatható a Miskolctapolca Barlangfürdő**** (a szezonon kívül időkorlát nélkül, a nyári szezon időszakában 4 órás belépőnek megfelelő)! Miskolc Pass Classic városkártyával 10%-os kedvezményt kapsz a belépőjegyek árából!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr588762530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása