Érdekességek a föld alatt és a föld alól Miskolcon
2017. március 06. írta: K.Sarolta

Érdekességek a föld alatt és a föld alól Miskolcon

Ilyenkor márciusban, kora tavasszal egyre inkább vágyunk a szabadba, a napsütésre. Mi most mégis a föld alatti csodák és érdekességek világába csábítjuk a vendégeket, hiszen Miskolcon és környékén rengeteg ilyet láthatunk. Vannak köztük olyanok, amelyek évszázadok óta csodálatunk tárgyai, de használjuk is őket, míg más föld alatti kincsek csak a közelmúltban váltak ismertté, mint pl. a rudabányait nevű újonnan felfedezett ásvány, amelyet várhatóan a hónap közepén megrendezendő Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon a nagyközönségnek is bemutatnak. A fesztivál kiváló családi program is, hiszen a tudományos előadásokon kívül ezúttal is lesz pl. földtudományi játszóház, az ásványból készült ékszerek pedig gyönyörű ajándékok lehetnek - akár megkésve Nőnapra is.

asvanyborze_2015_ks_7.JPG

Fotó: #hellomiskolc

Ha kíváncsi, hogyan fér meg együtt Déryné, Kossuth és a macskák, ha bepillantana egy régi kereskedőház hatalmas pincéjébe, ha érdekli, mi található a legelső kőszínház pincéjében, és még a borlovagrendekről is szeretne megtudni néhány érdekességet, tartson velünk! Március 11-én újra elindulnak garantált belvárosi sétáink. Az idei első városnézésünk az épületek alá enged betekintést. Lemerészkedünk a Weidlich-palota pincéjébe, megnézzük, kiknek állít emléket sajátos módon a Dőry-pince, és hogy hogy néz ki az Aranykorona Borlovagterme. Kényelmes lábbeli ajánlott, lehetőség szerint zseblámpát is hozzon!

dory_pince_20170302_ks_2.JPG

A Dőry-pince egyik fala Fotó: #hellomiskolc

A belvárosi múzeumok egész évben kínálnak föld alatti vagy onnan származó érdekességeket. A Pannon-tenger Múzeum bármelyik kiállítása igazi élmény az egész családnak, hiszen az interaktivitást kedvelő legfiatalabbak is szórakozva tanulhatnak itt.

pannon-tenger_20160716_ks_2_1.JPG

Fotó: #hellomiskolc

A Herman Ottó Múzeum öreg Papszeri épületében olyan régészeti kiállítást láthatnak, amely az Év kiállítása címet is elnyerte. Az Elit alakulat c. régészeti kiállítás honfoglalóőseink világába kalauzolja a látogatókat. A múzeumok és a belvárosi séták ráadásul Miskolc Pass kártyákkal is látogathatók. Megéri!

elit_alakulat_kupcsik_s_7.JPG

Fotó: #hellomiskolc

Ha föld alatti gyönyörűségek, akkor barlangok! A Bükk hazánk barlangokban egyik leggazdagabb területe Miskolc-Lillafüreden 2 turisztikai szempontból is fontos, kiépített barlang található. És bár a téli nyitvatartás kicsit rövidebb, ilyenkor is vannak garantált időpontok, amikor létszámtól függetlenül elindulnak a vezetett séták a Szent István-cseppkőbarlangban vagy az Anna-barlangban, ahol csodálatos mésztufa képződményekben gyönyörködhetünk. Ráadásul a Bükki Nemzeti Park az idén is márciusban tartja a barlangok hónapját!

istvan-barlang_ks_8.JPG

Szent István-barlang. Fotó: #hellomiskolc

A föld alatti érdekességek ezzel nem érnek véget Miskolcon. Gondoljanak csak az évszázados borospincékre az Avas oldalában vagy a görömbölyi pincesoron, vagy a méltán híres Miskolctapolca Barlangfürdőre!

Időjárástól és évszaktól függetlenül Miskolc látnivalói várják Önöket!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr8712317399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása