Hat tuti hely kisgyerekes családoknak Miskolcon
2016. szeptember 14. írta: EmeseT

Hat tuti hely kisgyerekes családoknak Miskolcon

 Akár örökmozgó legyen a lurkód, akár inkább csendesebb, nézelődős vagy még nagyon picike, városunkban és környékén akkor is tudtok megfelelő helyszínt választani a közös kikapcsolódáshoz. Mehettek akár messzire a nagyváros zajától az idilli Bükkbe vagy választhatjátok a legnyüzsgőbb gyerekbarát tereket is. Ajánlónkban a legszuperebb családi lehetőségeket gyűjtöttük csokorba.

kisvasuti_nap_2013_osz_nj_45.JPG

Fotó: #hellomiskolc.hu 

 

IMÁDNIVALÓ ÁLLATOK A BÜKK-HEGYSÉG LÁBÁNÁL

 

 A Miskolci Állatkert és Kultúrpark az a hely, amely már az egészen apróknak is élményül szolgálhat, hiszen itt a vadon élő, egzotikus állatfajtáktól kezdve egészen a házi és tanyasi állatokig mindenféle élőlénnyel lehet találkozni, és barátkozni. A barátságot is szó szerint kell értelmezni, hiszen a vadaspark területén állatsimogató is található, a legtöbb gyerek által csodált shetlandi póni közelében.

shetlandponi1.jpg

Shetlandi póni a Miskolci Állatkert- és Kultúrparkban. Kép forrása: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

 Általában kedvesek a látogatókhoz és szeretik, ha fotózzák őket a tevék és a kecskefélék. Ha a párducot éppen jó kedvében találjátok, lehet, hogy az üveghez dörgölőzik. Az észak-amerikai kúszósültől pedig garantáltan elolvadsz majd, ha egyszer látod táncra "perdülni".

allatkert_201506_nj_10.jpg

Találkozz a szurikátával! Fotó: #hellomiskolc 

 

 Ha máskor nem is, a látványetetések és az állatbemutatók ideje alatt mindegyik állatot meg tudjátok nézni közelről is.

 Az állatkert jól járható terepbabakocsival. Az kert lakóinak megtekintése mellett a négy-öt éves korosztálynak már izgalmas lehet a kilenc méteres magasles megmászása, hosszú csőcsúszdával és egy rövid kötélpálya vonallal, amin végig lehet csúszni. Tizennégy éven aluliaknak persze csak szülői felügyelettel.

 A magasles mellett húzódik egy tanösvény, ahol ismeretterjesztő táblákkal lehet felfedezni erdeink élővilágát Wass Albert Balámbuk című meséjének segítségével.

kuszosul2.jpg
Észak-Amerikai kúszósül a Miskolci Állatkertben. Kép forrása: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

További információ: Miskolc Állatkert és Kultúrpark (hellomiskolc.hu)

TIPP: A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Pass turisztikai kártyával egyszeri alkalommal ingyenesen látogatható! Bevezető áron már Gyerekkártya is elérhető! Bővebb információ a miskolcpass.com weboldalon.

JÁTSZÓTÉR ÉS KALANDPARK ERDEI KÖRNYEZETBEN

 

 A lillafüredi Palotaszállótól egy könnyebb sétára található a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, mely már messziről felismerhető hatalmas sport témájú játszóteréről. Ezt minden kicsi imádni fogja! Míg a kalandpark legtöbb attrakciója fizetős, addig az ingyenes játszótéren van belül mászós fakuckó, gombfoci játéktér, csúszda, forgó hordó, hinta, KRESZ-pálya kis négykerekűekkel, óriás sakk és trambulin. A játékok használata késő bölcsődés, ovis kortól javasolt, és akár terep babakocsival is megközelíthető.

libego_ra_52.jpg

Lillafüredi Kalandpark. Fotó: #hellomiskolc

 

 A kalandpark másik felén kipróbálhatják a gyerekeid - ha elég merészek - a 130 cm alattiaknak szánt kötélpályát, de akár kincsre is bukkanhattok a mókás, tanulós aranymosással. Az ugrálós kedvű gyerkőcöknek találták ki a focis, felfújható várat, ahol az örökmozgók kúszhatnak, mászhatnak, pattoghatnak és csúszdázhatnak kedvük szerint.

További információ: Lillafüredi Kalandpark

TIPP: A Lillafüredi Kalandparkban korlátlan napijegy megvásárlásakor 10% kedvezmény vehető igénybe a Miskolc Pass turisztikai kártyával! Bevezető áron már Gyerekkártya is elérhető! Bővebb információ a miskolcpass.com weboldalon.

 

MESÉS VONATOZÁS 

 

 A kisvonatozásért a legtöbb gyerkőc odavan, éppen ezért egy kisvasutas kirándulással nagyon nem lehet mellé lőni, akár már három éves korban is nagy élmény. Az erdőn és a hegy oldalán átsüvítő, zötyögő vonatszerelvényeken utazva olyan tapasztalatot szerezhettek, amelyhez hasonlót az ország más kisvasút vonalain nem nagyon lehet átélni.

kisvasuti_nap_2013_osz_nj_24.jpg

Lillafüredi Kisvasút. Fotó: #hellomiskolc

 

 Valóságos mesebeli kaland egy vonaton eljutni Lillafüredre, ahol a Palotaszálló látványa minden gyerek fantáziáját megmozgatja. Ehhez már csak ráadás a függőkertben szerezhető élményrengeteg, Főleg a Fiatalság és a találkozások teraszán, ahol játszótér, sziklabújócska és állatfigura-szobrok látványa szórakoztathatja a családokat. A függőkert alján semmiképpen se hagyjátok ki a vízesést, az odaút alatt pedig játszhattok egy kicsit a bokrok labirintusában.

 Hasznos tudni, hogy a kisvonat szerelvényein összecsukott állapotban szállítható babakocsi. A függőkert bejárása során vedd figyelembe, hogy a sétaúton sok lesz a lépcső. Lillafüreden a legközelebbi pelenkázót a Lillafüredi Ökoturisztikai Központban találjátok.


palota.jpgA Palotaszálló Lillafüreden. Fotó: #hellomiskolc 

 

További információ: Lillafüred (hellomiskolc.hu), Lillafüredi Kisvasút (hellomiskolc.hu)

TIPP:  Miskolc Pass turisztikai kártyával (24, 48, 72, 120 órás) az egyszeri oda-vissza irányú (Garadna irányába és visszafelé Miskolc - Dorottya utcai állomásra) út ingyenes. 

A kártyát a jegypénztáraknál szükséges felmutatni, ahol 2 db menetjegyet adnak kártyánként. A menetjegy egyszeri utazásra, a két végállomás között, útmegszakítás és átszállás nélkül érvényes. 

Bevezető áron már Gyerekkártya is elérhető! Bővebb információ a miskolcpass.com weboldalon.

 

GARADNAI PIHENŐ KACSALÁBON FORGÓ PALOTÁVAL

 

 Ha a kisvasúton egészen Garadna végállomásig utaztok, akkor ott is egy nagyszerű, fából épült játszótér titeket egy valódi kacsalábon forgó palotával. (Sajnos előfordulhat, hogy a kacsalábon forgó palotába nem lehet bemászni.) A játszótértől rövid sétányira egy kiváló nagycsaládos piknikezőhely található, ahol a kicsikkel együtt, a világtól egy kicsit elvonulva élvezhetitek a friss levegőt, az erdő zöldjét és a közelben csörgedező Garadna-patak tisztaságát. A pihenőnél szalonnasütő helyeket is kiépítettek, akár több család is tud a szabadban sütögetni. A helyszínt a kisvasút megállójától terep babakocsival is felkereshetitek.

 Mind Garadnáról, mind Lillafüredről rengeteg kirándulási lehetőség adódik. Az útvonalakról tájékozódhattok a belvárosi és lillafüredi Infopontjainkon.

garadna_20150915_kupcsik_s_27.jpg

A garadnai "kacsalábon forgó palota". Fotó: #hellomiskolc

 

További információ: 8 szuper szalonnasütő hely a Bükkben (hellomiskolc blog) 

 

CSÚSZDÁZZ "GUMICSÓNAKBAN" MISKOLCTAPOLCÁN!

 

 Nemet tudna mondani a gyereked 2500 négyzetméteres szabadtéri játszótérre? Ugye, hogy nem. Egészen kicsi korú lurkóknak is aktív szórakozást ígér a Maya Játszópark a miskolctapolcai Avalon Parkban, amelyet vagy autóval vagy Dottó elektromos kisvonattal lehet felkeresni. Van itt minden, ami a jókedvhez kell: többszintes mászó és ugráló helyek, spirál csúszdák, kötélpiramisok, lövöldöző aréna és hét emeletes póktorony mexikói stílusban.
avalon_megnyito_20150613_32.JPG

Maya játszópark. Fotó: #hellomiskolc

 

 Lesuhanhattok az úgynevezett tubby slide-on is, amely egy olyan csúszda, amelyen egy speciális úszócsónak szerű eszköz siklik tova a gumiborítású pályán, mintha csak snow boardoznál, csak éppen hó és hideg nélkül. Az animátorok további érdekes programokkal teszik felejthetetlenné itt léteteket, és segítik a kicsikre való odafigyelést.

avalon_megnyito_20150613_149.jpg

Tubby slide a Maya Játszóparkban. Fotó: #hellomiskolc 

 

 Ráadásul, amíg gyereked játszik, addig Hell gokartpályán kedvedre száguldozhatsz vagy élvezheted az Sörkert és Avalon Ristorante különleges étel- és italválasztékát.

További információ: Avalon Park (hellomiskolc.hu)

 

KIS KIRÁLYLÁNYOK ÉS APRÓ LOVAGOK A DIÓSGYŐRI VÁRBAN

 

 Melyik kislány ne álmodozott volna arról, hogy királylány legyen és melyik kisfiú nem képzelte magát királynak vagy hős lovagnak? Ahhoz, hogy a gyerekek már kicsi korban megszeressék a történelmet, nagyon jó kezdés lehet a Diósgyőri várba ellátogatni, főleg olyan napon, amikor a várban éppen valamilyen látványos bemutatót is tartanak.

 A vár újjáépítése óta rengeteg új és izgalmas terem is nyitva áll. Ilyen például a fémműves műhely, ahol a fegyvermester segítségével a mellvértek és egyéb harci díszek is magunkra aggathatók.

diosgyor_20150820_kupcsik_sarolta_205.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 A misztikus fűszerek és alkímia szobájából már csak az igazi varázsló vagy boszorkány hiányzik. A vár termei a királylányok bőrébe képzelő kislányok számára lehet izgalmas mulatság. A kisfiúk pedig a lovagterem páncéljaitól ámulhatnak el.

 Ha babakocsival jönnétek, akkor érdemes úgy számolni, hogy az strapabíró és könnyű legyen, melyet a felső várba vezető lépcsőkön könnyű legyen cipelni.

var_a_toronybol_tokei_viktor.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

További információ: Diósgyőri vár (hellomiskolc.hu)

TIPP: A Miskolc Pass kártyával egyszeri alkalommal ingyenesen látogatható, továbbá a rendezvények belépőire 10 % kedvezmény vehető igénybe! A helyi lakosoknak szóló 365 napos Miskolc Pass kedvezménykártya esetében a várbelépőre (1.500 Ft) vehető igénybe 10 % kedvezmény! Bevezető áron már Gyerekkártya is elérhető! Bővebb információ a miskolcpass.com weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr3611697019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása