Tuti programtippek gyereknapra - Miskolcon
2017. május 25. írta: EmeseT

Tuti programtippek gyereknapra - Miskolcon

 Ne feledkezz el róla, május utolsó vasárnapja gyermeknap! Itt az idő, hogy közös élményeket szerezz a lurkókkal!

 Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttük a legjobb helyi programokat a kisvonatozástól kezdve, a repülős napon át a palacsintás buliig.

gyereknapi_kollazs_hellomiskolc.jpgFotó: #hellomiskolc
KEDVEZMÉNYES KISVONATOS KALANDOK KISEBBEKNEK NAGYOBBAKNAK

 

 Ha gyereknap, akkor irány a kisvasút! A kisvonatozás még a felnőttekből is kihozza a bennük rejlő gyereket. Egy fél-háromnegyed órás zötykölődés az erdőben, áthaladás a magas viadukton és a sötét alagútban, megérkezés friss levegőjű Lillafüredre vagy Garadnára minden alkalommal üdítő és különleges érzés.

kisvonat_2014_kupcsik_s_8_kicsi.jpgFotó: #hellomiskolc

 


 A Lillafüredre tartó vonatút alatt megcsodálhatjátok a magasból, a kis erdei falunak tűnő, Hámort; a szemben magasodó mészkősziklák fehérjét; a fák törzsei között átszűrődő fénypászmákat.

 A kisvonatos utazást Miskolcon gyermeknapkor kedvezménnyel tapasztalhatjátok meg, mivel ilyenkor a gyerkőcök - 14 éves kor alatt - 300 Ft-os áron napijegyet válthatnak, így a családi kikapcsolódás olcsóbb, mint más hétvégén.

kisvasuti_nap_2013_osz_nj_24.jpg
Fotó: #hellomiskolc

 

Helyszín: Miskolc, Dorottya utca - Lillafüred - Garadna
Vonatindulások időpontjai a napon a Dorottya utcáról, Miskolcról:
2017. május 28. vasárnap 9:00, 10:15, 11:30, 12:45, 14:00, 15:15, 16:30
További információ: Gyermeknap a Lillafüredi Kisvasúton (hellomiskolc.hu)

 


RÉGÉSZET NAPI MEGLEPETÉSEK A KIS INDIANA JONES-OKNAK 

 

 A Régészet napi programokat ugyan a gyereknaptól függetlenül hirdették meg, de mivel pont erre a hétvégére esik, így nagyon is ajánljuk, hogy a történelem titkai iránt érdeklődő gyerkőcökkel ellátogass a programokra.

 Május 26-án régészeti nyílt napot tartanak a Diósgyőri várárokban, amely inkább iskolás korúaknak lehet izgalmas, mivel a legújabb leletkülönlegességeket és a régészkedés rejtelmeit is megismerhetitek.

regeszetnapja_muzeum.jpg
Kép forrása: Herman Ottó Múzeum Régészeti Osztály

 

 
 Különösen javasoljuk a május 27-én, tartandó Családi Nap Régészeti Játszóházát a Pannon-tenger Múzeumnál, ahol változatos és izgalmas feladatokkal mini ásatáson vehetnek részt a lurkók. Akinek nincs kedve az "ásatásban" elmerülni, kézműves foglalkozásokon ütheti el az időt.

 Régészeti minták alapján készíthettek szebbnél szebb ékszereket és tárgyakat. A bátrabbak szelfizhetnek a fotóversenyre éves múzeumi családi belépőért. A múzeum épülete előtt egyébként egy hatalmas légifotós csoportképet is készítenek, amelynek legyetek ti is a szereplői!
regeszetnapja_1.jpgKép forrása: Herman Ottó Múzeum

 

Helyszín: Pannon-tenger Múzeum és a múzeum kertje, Diósgyőri vár, várárok
Időpontok: 2017. május 26-27. péntek-szombat, mindkét napon 9:00-től 17:00 óráig
További információ: Régészet Napja (hellomiskolc.hu)

TIPP: Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyával egyszer ingyen mehettek be a Diósgyőri várba és a Pannon-tenger Múzeumba!

 

VÁROSI GYERMEKNAP ÉS EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA A NÉPKERTBEN

 

 Miskolcon az egyik legnagyobb városi rendezvényt a Pannon-tenger Múzeumban szemben álló, zöld területeiről és Erzsébet királyné szobráról nevezetes Népkertben tartják. A programok aszfaltrajzversennyel, jelmezversennyel startolnak. Majd a színpadon mindenféle bemutatók következnek: táncosok, mazsorettek, bábszínház, gyerekszínház, lufihajtogatás.
kisvasuti_nap_2013_osz_nj_45.JPG
Fotó: #hellomiskolc

 

 A planetáriumban 3D-s vetítéseket tartanak. Lovagolhattok pónin, lézerharcolhattok, íjászkodhattok, gömb futballozhattok, repülő sárkányt készíthettek. A rendőrség balesetmegelőzési bemutatókkal készül.


majalis_20160501_kupcsik_s_26_kicsi.jpgFotó: #hellomiskolc


 A programot már a felnőttek örömére - többek között Eleven Hold, Singh Viki, Veréb Tamás - koncertek zárják az Ezer lámpás éjszakáján. Hihetetlen látványnak ígérkezik a háromnegyed tízkor a rengeteg világító lufi magasba engedése, melyeket az elveszett gyerekeknek szánnak metaforikusan irányfényeknek a hazataláláshoz.

ezerlampasejszakaja.pngKép forrása: Ezer Lámpás Éjszakája

Helyszín: Miskolc, Népkert
Időpontok: 2017. május 28. 10:00 órától
További információ: Városi Gyermeknap és Ezer lámpás éjszakája (hellomiskolc.hu)

 

ÁLLATI JÓ PROGRAMOK KÉT HELYEN IS

 

 Idén a Miskolci Városi Kalandpark eseménye ígérkezik rendhagyónak a gyereknapi programok közül. Amellett, hogy eleve kipróbálhatjátok a tó fölötti kötélpályát és az akadálypályákat, ezen a napon leküzdhetitek a rovarokkal szembeni ellenérzéseiteket is. A kalandpark területét ugyanis apró "szörnyecskék" - trópusi és hazai ízeltlábúak - népesítik majd be, amelyeket bármelyik látogató megcsodálhat.

 

aproszornyekkel.jpg
Kép forrása: Miskolci Városi Kalandpark


Helyszín: Miskolc Városi Kalandpark

Időpontok: 2017. május 28. 10:00 órától
További információ: Gyereknap apró "szörnyekkel" a kalandparkban (hellomiskolc.hu)

TIPP: Miskolc Pass turisztikai és városkártyákkal az alábbi szolgáltatásokra 10%-os kedvezményt biztosít a Miskolc Városi Kalandpark: napi felnőtt jegy és napi diák jegy.

 

allatkert_201506_nj_5.JPG
Fotó: #hellomiskolc

 

 

 A Miskolci Állatkert és Kultúrpark is egy ötletes célpont gyereknapra, mert amellett, hogy tanultok, aranyos állatokat nézegettek egy kicsit kirándultok is a természetben. Ráadásul még spórolhattok is, mert a belépésnél a 14 éven aluliak ezen a napon ingyenesen mehetnek be.

 Az állatkertben a látványetetéseket sem érdemes kihagynotok. Az utóbbi időben számos lakó örvendeztette meg a parkot kicsinyével. A gyűrűsfarkú maki ikrek és a növekvő muflonok és David-szarvasok, valamint a fiatal és idősebb kúszósülök biztosan megkedveltetik magukat veled is.

gyurusfarku_maki_kolyok.jpg

 Kép forrása: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Helyszín: Miskolci Állatkert és Kultúrpark 
Időpontok: 2017. május 28. 9:00 órától
További információ: Gyereknap a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban (hellomiskolc.hu)

TIPP: Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 turisztikai kártyával egyszer ingyen mehettek be a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba! Miskolc Pass Classic kártyával 10% kedvezmény kaptok a belépőjegyetek árából!

 

REPÜLŐTÉRI GYERMEKNAP NEMCSAK A REPÜLÉS SZERELMESEINEK

 

 Miskolcon elképzelhetetlen május utolsó vasárnapja repülőtéri gyermeknap nélkül. A repülőtér gyermeknap Miskolcon városi hagyomány. A már felnőtt miskolciak is kellemes emlékekkel gondolnak vissza a régi repülőtéri gyereknapokra, a suhanó gépek látványára, a lufikra és a rengeteg vidámságra. Idén sem lesz ez másként, ez lesz a város mások legnagyobb gyermeknapi bulija, ahol annyi program várható, hogy mindenféle érdeklődésű, aktivitású gyerek számára találhatsz valami jót.

 

gyereknaprepter2017.jpg
Kép forrása: Miskolci Gyermeknap a Repülőtéren

 

 Amit kiemelnénk kedvcsinálónak az a már szintén hagyománnyá vált repülési lehetőség, a tűzszonglőr show, a Spider mentőcsoport bemutatkozója, az ADAMAGIC bűvész show - a bűvész valóban lebilincselő trükköket tud! -, a lézerharc és buborékfoci. A színpad mellett egy ideiglenes vidámpark is felépül csak erre a napra vízi dodzsemmel, euro bungee-val óriás csúszdával, mászó fallal és még rengeteg játékkal! És még ha ez nem lenne elég a helyszínre egy tuning autókiállítás is beköltözik erre a jeles napra. 

 

Helyszín: Miskolci Repülőtér
Időpontok: 2017. május 28. 8:00 órától 18:00 óráig
További információ: Miskolci Gyereknap a repülőtéren (hellomiskolc.hu)

 

NYÁRINDÍTÓ CSOBBANÁSOK NEMCSAK GYEREKEKNEK

 


 Ha 25 °C fok fölé szökik a hőmérő higanyszála, már elgondolkozhattok az első előnyári pancsoláson. Miskolc két fürdője is készül a gyereknapra. A Selyemréti Strandfürdő igazi vízi gyerekbirodalommá válik május 28-án, ráadásul már az összes medence kinyit addigra, még a csúszdamedencék is. A víz hőmérséklete miatt se aggódjatok, mivel az ülő és a dögönyözőmedence elég forró a fázósabbaknak is. 


selyemret_nj_66_kicsi.jpgFotó: #hellomiskolc


 Vasárnap már délelőttől izgalmas lézerharccal, bohóccal, vízi várral és minicsúszdával, bohóccal, lufihajtogatással és foglalkozásokkal fogadják az apróságokat.

 A másik fürdő, amit ajánlunk a város híres, nevezetes, vizes barlangi labirintusa a Miskolctapolca Barlangfürdő. A gyereknapra belépőjegy akcióval készülnek.

 

selyemret_a3_print-page-001.jpg
Kép forrása: Selyemréti Strandfürdő

 

Helyszín: Selyemréti Strandfürdő
Időpontok: 2017. május 28. 8:00 órától 18:00 óráig
Időpontok: 2017. május 28. 9:00 órától 20:00 óráig
További információ: Gyereknapi akció a Miskolctapolca Barlangfürdőben (hellomiskolc.hu)
TIPP: Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 turisztikai kártyával egyszer ingyen léphettek be a Selyemréti Strandfürdőbe és a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe! Miskolc Pass Classic kártyával 10% kedvezményt kaptok a fürdőbelépők árából!

 

GYERMEKNAP SPORTOSAN, ÖRÖKMOZGÓKNAK

 

 A sportos, főleg focirajogó gyerkőcöknek ideális választás a DVTK Családi és Gyermeknap a Lillafüredi Kalandparkban. A rendezvényen honvédségi, tűzoltós és mentős bemutatók várhatók. A színpadra lépnek a diósgyőri futballisták. A sakk iránt rajongó gyerekek Korpa Bence sakkozóval mérhetik össze tudásukat egy húsz táblás, szimultán sakkpartiban.

 

gyereknap.jpg
Kép forrása: Lillafüredi Sport- és Kalandpark

 

Helyszín: Lillafüredi Sport- és Kalandpark
Időpontok: 2017. május 28. 10:00 órától
További információ: DVTK Családi és Gyereknap (hellomiskolc.hu)

TIPP: Miskolc Pass turisztikai kártyával (24, 48, 72 és 120 órás) és Miskolc Pass Classic városkártyával korlátlan napijegy megvásárlása esetén 10 % kedvezmény vehető igénybe!


 A jó hegyi levegőjéről, sípályáiról és magaslati fekvéséről nevezetes Bánkúton idén is családias, játékos vetélkedős gyereknapot rendez.


gyereknapbankut.jpgKép forrása:  Fehér Sas Panzió, Bánkút

 

Helyszín: Fehér Sas Panzió, Bánkút
Időpontok: 2017. május 28. 11:00 órától
További információ: Gyereknap Bánkúton (hellomiskolc.hu)

 

 Az Avalon Park Maya Játszóparkjában idén is szuper programokkal várják a mozgékonyabb lurkókat. A programok között szerepel bábelőadás, sorversenyek, játékos foglalkozások nyereményekért. A mulatságon minden csemetének ajándékkal kedveskednek.
mayas.jpg
Kép forrása: Avalon Park
Helyszín: Avalon Park, Maya Játszópark
Időpontok: 2017. május 28. 11:00 órától
További információ: Gyereknapi Mayás Mulatság (hellomiskolc.hu)

 

NYÍLT NAP A TŰZOLTÓKNÁL

 

 Gyereknap alkalmából a csöppségek egy picit "tűzoltóvá" is válhatnak, és beülhetnek végre a nagy piros, tűzoltókocsiba. Ugyanis május 28-án, vasárnap a megyei tűzoltó laktanyákban nyílt napot rendeznek, így a miskolci tűzoltók is "tárt karokkal" várnak minden érdeklődőt két helyszínre is: a Dózsa György és a Kerpely Antal úti laktanyához. A helyszíneken látványos tűzoltó bemutatók részesei lehetettek. A megjelenéshez nincs szükség regisztrációra és a programok is ingyenesek.

 

tuzoltoauto.jpg

 Fotó: #hellomiskolc

 

GYERMEKNAP "NYAKIG PALACSINTÁSAN"

 

 Az ország egyik legkülönlegesebb étterme a miskolci Creppy PalacsintaHáz - ahol még a levesbe is palacsinta kerül és minden fogás palacsintából áll - természetesen gyereknapon is valami palacsintásat tesz az asztalra. A palacsintás gyereknapon a ház kabalafigurája, Palacsinta Patrik is jelen lesz, és ajándékokat oszt a csöppségeknek. Itt nem csak a lekváros-túrós-kakaós ízvilág mentén kóstolhatsz bele a palacsintákba!
creppygyereknap2.jpg

 Kép forrása: Creppy PalacsintaHáz A Creppyben vár az Ördög palacsinta, mézes-mázas palacsinta, Royal palacsinta, Csupa csoki palacsinta, Lángoló gundel palacsinta, Toffee palacsinta, trópusi palacsinta, Snoopy palacsinta és még sorolhatnánk szinte a "végtelenségig"... Az Avas palacsintája az egyik legújabb - telistele többféle csokikrémmel -, semmiképpen se hagyjátok ki!

 

avaspalacsintaja_creppy.jpg

 Kép forrása: Creppy PalacsintaHáz

 

Helyszín: Creppy PalacsintaHáz
Időpontok: 2017. május 28. 12:00 órától
További információ: Creppy Gyereknap (hellomiskolc.hu)
TIPP: Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyákkal és Miskolc Pass Classic városkártyával 10%-os kedvezményt kaptok a palacsintakülönlegességek árából!

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr2512531329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.