Sárkányos időutazásra hív a Diósgyőri vár!
2017. április 24. írta: EmeseT

Sárkányos időutazásra hív a Diósgyőri vár!

 Szereted a Trónok harcát? A kedvenc meséd az Így neveld a sárkányodat? Imádod a sárkányos fantasyt? Vagy csak egyaránt rajongsz a sárkányokért és a lovagkorért? Ha igen, akkor a Diósgyőri várban a helyed április 30-án, a Sárkányölő lovagok éjszakáján.

sarkanyolo_lovagok_ejszakaja_2.jpg

Kép forrása: diosgyorivar.hu

 

GYERTYAFÉNYES KALANDOZÁSOK A VÁRFALAK KÖZÖTT


 A Diósgyőri vár máskor éjszaka zárt kapui ezen az éjszakán kitárulnak a látogatók előtt. Egyedi hangulatú, gyertyafényes sétákon ismerheted meg a különböző korok lovagjait és sárkányait. Meghallgathatod a sárkányokhoz kötődő meséket - és főképp Szent György legendáját -, valamint megtanulhatod a leckét, hogy a hit és az akarat minden időben legyőzi a gonoszt.

diosgyori_var_este_201503_kupcsik_s_12.jpg

Kép forrása: diosgyorivar.hu

 

 Izgalmas történetek elevenednek fel abból az időből, amikor Zsigmond király megalapította a Sárkány Lovagrendet. Tudtad, hogy a Sárkány Lovagrend alapítójának hitvese valaha Diósgyőri vár úrnője volt, és hogy lovagrend egyik tagját II. Vlad Dracul havasalföldi fejedelemnek hívták? Ha ismerős a neve, akkor nem véletlenül. Ő volt a hírhedt Vlad Tepes - azaz Dracula - édesapja.

 

FELLOBBAN A SÁRKÁNYOK TÜZE

 

 Ha még nem láttál lobogó "sárkánytüzet", akkor itt az alkalom, hogy megnézd. A Vaga Banda Tűzszsonglőrök jóvoltából egy érdekes, sárkányok által inspirált, tüzes bemutatót láthatsz.

 Izgalmas élményeket tartogat az Egri Vitézlő Oskola harcosainak küzdelme is, akik a török sárkánnyal vívnak majd meg.

 A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend a Sárkányölő Szent György legendáját mutatja be harci jeleneteket felvonultató drámajátékában.

sarkanyolo_lovagok_ejszakaja.jpg

Sárkánytűz. Kép forrása: diosgyorivar.hu

 

SIMOGASS ÉS SZELÍDÍTS SÁRKÁNYOKAT!


 A vár rendhagyó éjszakai attrakcióhoz olyan izgalmak is társulnak majd, mint a "papírsárkány szelídítés". A várba lovagtermébe érkező apródok papírsárkány készítésben is jártasságot szerezhetnek, a megalkotott sárkányokat pedig szélnek is ereszthetik.

 Az igazi napjainkban élő, "kis sárkányok", azaz a gyíkok rajongóinak ajánljuk a "sárkánysimogatót" a Felső várudvarban. A fűszerek világát bemutató alkímia termében pedig feltárulnak a "sárkányfű" és további gyógynövények titkai. A különleges atmoszférájú szoba már önmagában is a boszorkányos hangulatba csöppent, de az interaktív játékoknak köszönhetően elmerülhetsz a bájitalkészítés rejtelmeiben is.

diosgyori_var_este_201503_kupcsik_s_89.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

CSILLAGLES A VÁRTERASZRÓL

 

 Igazán különleges élmény egy igazi középkori várból követni a csillagok égi útját. A Diósgyőri várban ezen az éjszakán a várteraszról ezt is megteheted, ugyanis szakavatott "asztronómusok" kalauzolásával keresheted meg jó idő esetén a nevesebb csillagképeket. Ha ügyes vagy, akár a Sárkányra is rálelhetsz.

 Április végéhez, május elejéhez több meteorraj aktivitása is kötődik. Legismertebb ezek közül a Lyridák. Így van esélyed a varázslatos éjszaka során arra is, hogy egy-egy hullócsillagot megpillants!

titok_ej_sarkanyos_facebook_esemeny_2.jpg

Kép forrása: diosgyorivar.hu

 

További információ: Sárkányölő lovagok éjszakája (hellomiskolc.hu)

Helyszín: Diósgyőri vár, Vár utca 24.

Időpont:  2017. április 30. 19:00

Felnőtt belépő: 1900 Ft. Gyermek, diák, és nyugdíjas belépő: 1000 Ft, 0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.

Jegyek kaphatók: Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: +36 46 533 355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

 

TIPP: Szereted a középkori regényeket és a fantasyt? Akkor egy további programot is ajánlunk a Sárkányölő lovagok éjszakáját megelőző estére április 29-re, 19:00 órától. Ez Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán közös Jubileumi Könyvturnéja, amelynek szintén a Diósgyőri vár ad otthont.

biroszabolcs.jpg

Kép forrása: diosgyorivar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr5212449871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.