Osztálykirándulás a Z generációnak
2017. április 05. írta: EmeseT

Osztálykirándulás a Z generációnak

 „Gyerekek, kezdődik a városnézés… mindenki vegye elő a telefonját!” – ezen a héten így kezdődnek az osztálykirándulás programok Miskolcon.

digitalis_temahet_2017_kupcsik_s_1_kicsi.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Kft. is csatlakozott ahhoz az országos programsorozathoz, amely azzal a céllal szerveződött, hogy az oktatásban különböző tanórákhoz és tananyagokhoz kapcsolódva a gyerekek okosan használják azokat az eszközöket és alkalmazásokat, amelyek érdekes, interaktív módon segítik az adott téma megismerését. A gyerekek egyre korábbi életszakaszban kerülnek kapcsolatba a digitális világgal, s a Digitális témahét azt teszi lehetővé, hogy a kompetenciafejlesztés a tanórákon kívül más területekre is kiterjedjen.

 Mivel a turizmusban is elengedhetetlenül fontos ezen alkalmazások és eszközök használata, valamint a gyerekek egyre inkább döntésbefolyásolók a családi nyaralások és osztálykirándulások tervezésekor, Miskolc turisztikai szervezete olyan ingyenes városnézéseket tart ezen a héten a regisztrált osztályok számára, amelyek során a gyerekek az előre letöltött GUIDE@HAND Miskolc alkalmazást a gyakorlatban is megismerhetik.

 

digitalis_temahet_2017_tokei_v_49.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

 

 A sétát rögzíthetik a saját készülékeiken, készíthetnek az alkalmazáson belül fotókat is, majd az élménycsomagot megoszthatják a közösségi csatornáikon is, ami a Google Earth segítségével 3D-ben is megtekinthető. A vezetett séták előre egyeztetett időpontokban a Tourinform Miskolc irodától indulnak, ahol a városnézést követően a gyerekeknek lehetőségük van a VR-szemüveg segítségével megtekinteni olyan miskolci látnivalókat is, amelyeket a belvárosi séta nem érint.

vrszemuveg03.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 A 2015-ben Az év turisztikai applikációja díjat is elnyert, s azóta folyamatosan fejlesztett GUIDE@HAND Miskolc alkalmazás természetesen a témahéttől függetlenül kiválóan alkalmas egyéni városjárásra vagy osztálykirándulásokon való felhasználásra is.

Az applikációból ingyenesen letölthető városnéző sétákon túl egy különleges, kép- és hanganyaggal színessé tett könnyű hegyi túra, valamint a Diósgyőri vár tárlatvezetése is letölthető több nyelven. Ezen túl a mindig aktuális városi eseménynaptár, valamint egy offline is használható térkép segíti a városban való eligazodást.

A miskolci turisztikai szervezet a korábbi évek tapasztalatai alapján idén fontos célként tűzi ki a miskolci osztálykirándulás ajánlatok reformját, a legtöbb esetben ugyanis az osztálykirándulást szervezők sem a helyi turisztikai kínálatot, sem pedig a rendelkezésre álló modern eszközöket nem ismerik megfelelően. Miskolc egy modern, a Z generáció számára is vonzó város – ezt kívánja bemutatni a helyi TDM szervezet, többek között a Digitális Témahét és a MisKa program keretein belül is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr2012403221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.