7 ok, miért töltsd a húsvétot Miskolcon
2017. április 05. írta: EmeseT

7 ok, miért töltsd a húsvétot Miskolcon

 Idén négy teljes napotok van arra, hogy együtt legyen húsvétkor a család. Használd ki a hosszú hétvégét! Egyre nagyobb divat a húsvétot utazással tölteni. Mi is erre bátorítunk, mivel Miskolcon emlékezetes, élményekben gazdag ünnepetek lehet.
husvetiprogramokmiskolcon.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 Itt helyben minden adott a tavaszi kikapcsolódáshoz: izgalmas kirándulási helyszínek, túrázási lehetőség, kalandparkok, kisvonatozás, aranyos állatok, wellness és éjszakai pancsolás Európa egyik legkülönlegesebb fürdőjében.

 

RÉGIMÓDI HÚSVÉT KÖZÉPKORI IDŐUTAZÁSSAL A DIÓSGYŐRI VÁRBAN

 

 Nagy Lajos király egykori lovagvárában húsvét idején a családi kikapcsolódásé a főszerep a vasárnap és hétvégén rendezendő Húsvéti sokadalmon. A várfalak mögött a középkori húsvét elevenedik gyerekprogramokkal egybekötve. Sok-sok játék, tánc, zene és alkotás várja a kicsiket és a felnőtteket.

diosgyori_var_nappal_dron_hanak_tibor_2_kicsi.jpgFotó: hellomiskolc 

 

 Az Alsó várudvarba az őshonos állatfajtákkal ismerkedhettek meg. Megsimogathatjátok a bárányokat, a kacsákat, a nyulakat, a kecskéket és a mangalica kismalacokat. A Csender zenekar egész napos népi táncházhoz húzza a talpalávalót.

Lesz húsvéti vásár, így igazi vásárfiával térhettek haza. A felső várudvarban a bőrözés, a csuhézás, a textiljátékozás, az agyagozás és a tojásfestés csínját-bínját sajátíthatjátok el.

husvetisokadalom_1.jpg

Kép forrása: diosgyorivar.hu

 

Időpont: 2017. április 16-17. vasárnap, hétfő, egész napos programok

Helyszín: Diósgyőri vár, Miskolc, Vár utca 24.

További információ: Húsvéti sokadalom a Diósgyőri várban (hellomiskolc.hu)

TIPP: A Diósgyőri vár egyszer ingyenesen látogatható a Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyával! További információ: miskolcpass.com

 

NÁLUNK A NYUSZI IS MÚZEUMBA MEGY

 

 Megnéznéd a több millió éves mocsárciprusokat vagy Rudit, az előembert? Érdekelnek a régi sírok és a bennük található különleges leletek? Vagy csak imádod a csodaszép olajfestményeket? Ha igen, akkor ne hagyd ki a miskolci Herman Ottó Múzeum húsvéti akcióját. Ugyanis a múzeum kiállítóterei az ünnep alatt féláron látogathatóak.

 Az ünnep alkalmával egy nyuszis játékot is hirdetnek. Húsvét vasárnapján a múzeum több épületében - a Pannon-tenger Múzeumban, a Képtárban, a lillafüredi Herman Ottó Emlékházban - a tapsifüles szemfüles rajongói a nyuszi által festett képeket kereshetik meg.

pelehazas.jpg

Kép forrása: Herman Ottó Múzeum

 

 Azok a látogatók, akik húsvéti hangulatú szelfit készítenek a nyuszi festményeivel és feltöltik azt a Herman Ottó Múzeum Facebook-oldalára (vagy e-mailben elküldik a jelentkezes.hermuz@gmail.com e-mail címre), családi bérletet és Múzeumok Éjszakájára szóló belépőjegyeket nyerhetnek.

 A képtár különleges ajándékkal kedveskedik a hozzá betérőknek. Ugyanis a meghirdetettnél tovább, még az ünnepek idejére is kiállítják Csontváry Kosztka Tivadar legendás festményét, az Öreg halászt. Ne szalaszd el az alkalmat! A festmény ugyanis egy évre ezután a restaurátor műhelyébe kerül.

Fotó: #hellomiskolc

 

Időpont: 2017. április 14-16. péntek, szombat, vasárnap

Helyszín: a Pannon-tenger Múzeum, a Herman Ottó Múzeum Képtára, Herman Ottó Emlékház

További információ: Húsvét a Múzeumban (hellomiskolc.hu)

TIPP: A Pannon-tenger Múzeum, a Herman Ottó Múzeum Képtára, a Herman Ottó Emlékház egyszer ingyenesen látogatható Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyával! További információ: miskolcpass.com

 

KISVONATOZZ AZ ORSZÁG LEGFINOMABB PISZTRÁNGJAIHOZ!

 

 Ha április, akkor kezdődik a piknikszezon! Miskolc könyékén pedig rengeteg fantasztikus, erdei helyszínt találsz erre a célra. Akár bográcsolásról, szalonnasütésről is szó lehet. Ráadásul nemcsak autóval érkezhetsz meg a kiválasztott erdei tisztásra, hanem kisvasúttal is.

kisvasuti_nap_2013_osz_nj_80_cut.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 A Lillafüredi kisvonat ugyanis nemcsak Lillafüredig visz ki, hanem egészen Garadnáig, ahol a Garadna-völgyében a patak mellett egy csodás pihenőt találsz.

 

garadna_20150915_kupcsik_s_28_kicsi.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

A gyerekek a környéken egy rendhagyó fa játszótéren csimpaszkodhatnak, rohangálhatnak a zöld fűben, a patak mellett. Egy nem annyira megterhelő sétával felkereshető a Lillafüredi Pisztrángtelep, ahol az Erdei halsütöde, mely már nagypénteken, április 14-én kinyit. Itt megkóstolhatod az igazi lillafüredi pisztrángot, amelyet a kristálytiszta patak vízében nevelnek. Akár sütögetéshez is magaddal vihetsz egy adagot.

pisztrangtelep_20160807_kupcsik_s_2_cut.jpg

Fotó: #hellomiskolc

Helyszín: Kisvasút indulási állomása - Miskolc Dorottya utca - Garadna

További információ: Lillafüredi Kisvasút (hellomiskolc.hu)

TIPP: A Lillafüredi Kisvasútra a Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyák felmutatásával 2 darab jegyet (egyet oda és egyet visszaútra) kapsz a Lillafüredi Kisvasút pénztáránál! További információ: miskolcpass.com

 

TALÁLKOZZ AZ "IGAZI HÚSVÉT NYUSZIVAL" AZ AVALON PARKBAN!

 

 Miskolctapolcán a legkisebbek szórakozhatnak húsvétkor a legjobban, ugyanis a Maya Játszóparkban Húsvéti Napokat rendeznek. Izgalmas akadályok, labirintus, spirál csőcsúszda, függőhíd és rengeteg izgalmas mászóelem ragadja magával a gyerekeket szuper húsvéti meglepetések mellett. A húsvéti időszak alatt minden nap szórakoztató családi műsorok lesznek, bűvésszel, bábszínházzal, gyerekdalokkal és néptánccal.

avalon_megnyito_20150613_33_kicsi.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 Április 13-tól rendezik az Avalon-Észak tojásfestő versenyt, amire gyerekek, családok, baráti társaságok egyaránt nevezhetnek a helyszínen festett tojásokkal.

 Az ünnepi hétvégéhez közeledve vár még tojáskeresés, tojástartó készítés. Találkozhatsz az embernagyságú húsvéti Nyuszival, valamint igazi, kis nyulakat is simogathatsz.

husvet_flyer_avalon_1.jpg

Kép forrása: Avalon Park

Helyszín: Avalon Park, Miskolctapolca Iglói utca

További információ: Avalon Park (hellomiskolc.hu)

 

 KALANDOZZ HÚSVÉTKOR AZ ÁLLATKERTBEN!

 

 Ha nagy állatbarát vagy, akkor húsvét a legalkalmasabb időpont, hogy meglátogasd a Miskolci Állatkert és Kultúrpark lakóit. A miskolci az egyik legnagyobb kiterjedésű erdei állatpark az országban, ahol a Kárpát-medence legtöbb állatfaja és minden kontinens egyaránt képviselteti magát. 

 Húsvétkor különösen aktuális az állatsimogatót meglátogatnod, ahol a legaranyosabb tanyasi állatokkal barátkozhatsz. Ráadásul akár a tenyeredből is etetheted őket ZOO-csemegével.

aranyaguti.jpg

Arany aguti. Kép forrása: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

Az állatkertben megújult látványetetést is tartanak. Egyébként meglepő, hogy nálunk mennyi aranyos, kevésbé ismert állatfaj él. Láttál már nagy marát, arany agutit, csíkos szkunkot, ormányos medvét vagy fehérfarkú sült? Észak-amerikai kúszósül az országon Miskolcon kívül csak Szegeden található. Ráadásul a sülök kifutóján egy kis meglepetés is vár hamarosan...

kuszosul_miskolczoo.jpg

Észak-Amerikai kúszósül. Fotó: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

A gyűrűsfarkú makik mindig nagy kópék, a guanakó pedig folyamatosan úgy néz rád, mintha mosolyogna. A Miskolci Állatkertben macik is vannak és még rengeteg izgalmas és dolog. Például a tanösvény végén, egy völgyön átível egy hosszú lengőhíd is, amelyen az áthaladást csak a bátrabbaknak ajánljuk.

guanako2.jpg

A guanakó mosolya. Kép forrása: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

Helyszín: Miskolc, Csanyik-völgy

További információ: Miskolci Állatkert és Kultúrpark (hellomiskolc.hu)

TIPP: A Miskolci Állatkert és Kultúrpark egyszer ingyenesen látogatható a Miskolc Pass 24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyávalTovábbi információ: miskolcpass.com

 

KALANDPARKRÓL KALANDPARKRA JÁTSZHATSZ!

 

 És ha már bátorság! Az extrém kalandok kedvelői biztosan nem csalódnak Miskolcban. Ugyanis három kalandparkban is megemelhetik az adrenalinszintjüket. Az egyiket a meseszép Lillafüreden találhatjátok, a Szent István-barlangon túl, néhány száz méterre a tavaly átadott Libegőhöz.

lilafured_libegopark_mreni_13.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

 A Lillafüredi Sport- és Kalandparkban kötélpályázhatsz, drótkötél pályán csúszhatsz, segwayezhetsz, lézerharcozhatsz, és csupa egyéb "hajmeresztő" dolgot csinálhatsz. Az épületben egy PániQ szobát alakítottak ki, tehát ha esik az eső itt, akkor is jól érezheti magát az egész család. Új attrakció a Crazy Drift gokart, amivel nem nagyon tudsz egyenes hajtani, viszont annál izgalmasabban. Mindenképpen érdemes kipróbálnod! Kalandozás után irány a Libegő, ahol a hegyen fel majd le "repülve" vezetheted le a felgyülemlett feszültséget.

libego_szabo_zsolt_5_kicsi.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 A Kemény Dénes Sportuszoda közelében emelkedik a Miskolc Városi Kalandpark, ahol egy igazán jót csúszhatsz egy dísztó felett, valamint egy jót mászhatsz a kötélpályán.

 Miskolctapolcán a csónakázó tavat körbeölelő erdő fáin alakítottak ki akadálypályákat. Ezeket járhatod be, ha felkeresed a Miskolctapolcai Kalandtúra Parkot. A park többféle nehézségű pályákkal rendelkezik. A kalandtúrák lényege, hogy legyőzd a saját fizikai és lelki korlátaidat, és beleélhesd magad egy igazi akcióhős szerepébe.

tapolcai_kalandpark_kupcsik_sarolta_8.JPG

Fotó: #hellomiskolc

További információ: Lillafüredi Sport- és Kalandpark (hellomiskolc.hu), Miskolc Városi Kalandpark (hellomiskolc.hu) , Miskolctapolcai Kalandtúra Park (hellomiskolc.hu)

TIPP: A Miskolc Pass 24, 48, 72, 120 órás turisztikai kártyákkal 30%-os kedvezmény vehető igénybe a Miskolctapolcai Kalandtúra Parkban, 10%-os kedvezmény a Miskolc Városi Kalandparkban, korlátlan napijegy megvásárlása esetén 10 % kedvezmény vehető igénybe a Lillafüredi Kalandparkban! Miskolc Pass kártyával minden jegytípusra 10% kedvezmény vehető igénybe a Lillafüredi Libegőn! További információ: miskolcpass.com

ÉJSZAKA IS CSOBBANHATSZ KÖZÉP-EURÓPA CSODAFÜRDŐJÉBEN!

 

 Készülj, mert a tavaszi szünetben is tartanak éjszakai fürdőzést, április 15-én, szombaton a 2016-ban Év fürdőjének választott Miskolctapolca Barlangfürdő****-ben! Ráadás, hogy ezúttal nemcsak egyszerűen a barlangi labirintusokban merülhetsz el néhány napnyugta utáni óra erejéig, hanem a szaunaszeánszok különleges világában is elmerülhetsz.

barlangfurdo_kedves_csaba_144_cut.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 A programok közül sós, mézes és jeges szeánszok választhatóak. Igazi kényeztető meglepetés főleg a hölgyeknek! Az éjszakai csobbanás délután hattól egészen éjfélig tart. Éppen elegendő időt hagyva, hogy mindegyik fantasztikus barlangi teremben elidőzz egy kicsit a testnek kellemes hőmérsékletű vízben, a barlang jótékony levegőjét beszippantva.

ejszakaifurdozesbarlangfuri.jpg

Kép forrás: Miskolctapolca Barlangfürdő****

  

Helyszín: Miskolctapolca Barlangfürdő****

Időpont: 2017. április 15. 18:00 órától éjfélig

További információ: Éjszakai fürdőzés a Miskolctapolca Barlangfürdőben (hellomiskolc.hu)

TIPP: Miskolc Pass Turisztikai kártyákkal egyszer ingyenesen mehetsz be a Miskolctapolca Barlangfürdőbe! Az akció az éjszakai fürdőzési jegyekre nem érvényes, viszont a nappali jegyváltásra igen, amellyel az éjszakai fürdőzésen is bent lehet maradni! További információ: miskolcpass.com

 

A miskolci húsvéti nyitvatartásokról és a miserendről a Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon programajánlónkban olvashatsz... TOVÁBB >>

 

husvet_miskolc_pass_modra_2017_03_20_109_kezelt.jpg

SPÓROLJ A TAVASZI SZÜNETEN!

Online vásárlási akciónkkal most még kedvezményesebben juthatsz hozzá a Miskolc Pass kártyákhoz.

Ráadásul már a vonatozás is olcsóbb vele! Ugyanis 33% százalék MÁV vasúti kedvezményt kapsz a vonatjegyed árából az ország bármelyik pontjából is érkezz hozzánk

További információ: miskolcpass.com

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr6212358919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.