A Miskolci mézes mogyorós lett Miskolc tortája 2017-ben
2017. február 16. írta: EmeseT

A Miskolci mézes mogyorós lett Miskolc tortája 2017-ben

 Idén a kellemesen mézes, mogyorós ízvilágú, látványra is megkapó tortát választották Miskolc tortájának.

 

 A belvárosi Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta meg a diósgyőri törökmogyorófa legendájához köthető Miskolci mézes mogyorós tortájáért a jeles elismerést.
 
miskolctorta2017vagva.jpg
Fotó: #hellomiskolc

 

A miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. a miskolci járásban működő cukrászatok számára hirdette meg hagyományteremtő céllal, már negyedik alkalommal a Miskolc torta 2017 versenyt.
 
A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang rendezvényeihez kapcsolódó pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére a Művészetek Házában került sor csütörtök délután. A szakmai zsűri elnöke Lazányi János miskolci mestercukrász, tagjai Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács, Garbóczi Ferenc szikszói mestercukrász.
kostolaskicsi.jpg

 Fotó: #hellomiskolc


A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív új ötlet, ugyanakkor mindennapos elkészítésre alkalmas saját receptúra szerint készüljön.
 
Az előző évben a versenyre már nevezett tortával ez évben pályázni nem lehetett. Minden cukrászat csak egy tortával nevezhetett. A zsűri fentieken túl vizsgálta a küllemet, a szín- és az ízharmóniát is. Idén hét jelentkezőből öt adta le a tortáit határidőre.
 
A pályázók átadták a torta készítésének technológiai leírását és a felhasznált nyersanyagok listáját is, mely tájékoztatóként és kontrollként szolgált az értékeléshez, illetve a természetes hozzávalók ellenőrzéséhez.
 
Az eredményhirdetésen a szervező nevében Nagy Júlia TDM menedzser köszöntötte a megjelenteket. A zsűri elnöke a nyertes torta készítőjének oklevelet adott át, mely a vállalkozást egy évig jogosítja fel a „Miskolc torta 2017” kitüntető cím viselésére, de a többi pályázó is emléklapot kapott, elismerve a verseny szakmai színvonalához történő hozzájárulásukat. A szervező a torták mellett a pályázók nevét és az általuk készített torták elnevezését is nyilvánosságra hozta.
zsuri2.jpg

 Fotó: #hellomiskolc


 A nyertes vállalkozás mellett a Rossita Kisvendéglő "Miskolci körtés mogyorós", az Avasi Cukrászda "Nyári tizedes" és a Balajti Cukrászda "Bükkaljai, zamatos karamellás" és az Éden Cukrászda "Maccacupi" elnevezésű tortái is kivívták a szakmai zsűri elismerését, a kiírási feltételek értelmében azonban csak egy nyertes torta kihirdetésére volt lehetőség.
 
 Az új Miskolc torta hamarosan kapható lesz a Tourinform irodával és Miskolc Bolttal egy helyiségben működő Miskolc Café-ban, illetve a miskolci TDM igyekszik minél több helyen, marketing kiadványokban bemutatni a díjnyertes terméket. A Miskolc torta hozzájárul ahhoz, hogy a miskolci, helyi, értékes alapanyagokból készült termékeket megízlelhessék az ország minden pontján és népszerűsítse városunk gasztronómiai kultúráját.

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr2112266498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.