Programokkal teli puttonnyal jön a Mikulás Miskolcra
2016. november 30. írta: EmeseT

Programokkal teli puttonnyal jön a Mikulás Miskolcra

 Unod az otthoni Mikulásvárást? Kimozdulnátok egy kicsit egy jó helyre vagy a friss levegőre? Szeretnéd, hogy a gyerekeidnek változatos vagy egy életre szóló télapós élményei legyenek? Látogass el Miskolcra! Nálunk erdei kunyhóban lakó, fürdőző, extrém sportoló vagy korcsolyázó Mikulás vár.

 

ÖRÖK EMLÉK AZ IGAZI, FINN MIKULÁSTÓL

 

 A Miskolctapolcai Avalon Parkban egy feledhetetlen mesevilágban találhatjátok magatokat, ha meglátogatjátok a lappföldi Rovaniemiből, az északi sarkkörről érkezett igazi, hosszú szakállú, finn Mikulást. A Mikulás előzetes regisztráció után fogadja a gyerekeket segítőivel a Maya Játszópark Mikulás kunyhójában.

 Tőle senki sem jön ki szomorú arccal, mivel minden hozzá érkező gyereknek ajándékot ad. Légy részese a nagy kalandnak, és foglalj időpontot minél hamarabb! A finn Mikulás egészen december 23-ig vendégeskedik Miskolctapolcán.

joulupukki_az_avalonban_ks_22.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

Helyszín: Avalon Park, Miskolctapolca, Iglói út 15.

Időpont: 2016. november 11-től december 23-ig

További információ: Az igazi, finn Mikulás az Avalon Parkban (hellomiskolc.hu)

Belépődíj: 7000 Ft, mely magában foglalja a találkozást a Mikulással, a Mikulás ajándékcsomagját és egy darab Mikulással készített fotót, melyet külön erre az alkalomra készített képkeretben adnak át.

Regisztráció: http://www.avalonpark.hu/mikulas-foglalas/

 

MIKULÁS AZ ADVENTI FORGATAGBAN

 

 Miskolc hatalmas adventi rendezvényén az óriási, mesebeli hógömb és a fantasztikus játékok mellé december 4-én megérkezik a Mikulás is délután három órára. Elmondhatod neki mit szeretnél karácsonyra, és még lehet, hogy szaloncukrot is kapsz tőle.

 A találkozás a belvárosi Mikulással jól összeegyeztethető az adventi villamoson való utazással, egy kis téli városnézéssel és a szépséges utcai fényár megtekintésével. Ha megéheztek, a Szent István téren biztosan találtok valami finomat: többek között mangalica finomságok, kolbice és különleges ízesítésű lángos közül választhattok.

advent_nappal_20161126_kupcsik_s_25_cut.jpg

Fotó: #hellomiskolc 

 

Helyszín: Miskolc, Szent István tér

Időpont: 2016. december 4., vasárnap 15:00

További információ: Miskolci Advent 2016 (hellomiskolc.hu)

 

SZALONCUKOR-VADÁSZAT AZ ÉV FÜRDŐJÉBEN

 

 Nálunk a Mikulás a fürdőket is kedveli. Erről tesz bizonyságot, hogy december 10-én a Miskolctapolca Barlangfürdő****-ben is megörvendezteti ajándékaival a fürdőzőket. Az ünnepi hangulatú csobbanásokat kísérve kereshettek szaloncukrot a barlangi járatokban Krimpi Krampusszal. A gyerekek csak ezen a napon - ha nem idősebbek 14 évesnél - olcsóbban mehetnek be a fürdőbe. Az este folyamán pedig a felnőtteket várják éjszakai fürdőzéssel és szauna szeánszokkal.

mikulasbarlangfuri.jpg

Kép forrása: Miskolctapolcai Barlangfürdő****

 

Helyszín: Miskolctapolcai Barlangfürdő****, Pazár István sétány 1. 

Időpont: 2016. december 10., szombat 14:00

További információ: Mikulás a Barlangfürdőben (hellomiskolc.hu)

 

KORIZZ A TÉLAPÓVAL A JÉGPÁLYÁN!

 

 Télen minden hétvégén nyitva áll bárki előtt miskolci a korcsolyapálya néhány órára. Ne szalaszd el a lehetőséget, ha a téli sportok rajongója vagy. Ha még nem tudsz korizni, akkor se csüggedj, mert minden szombaton kilenc órától tanórákat vehetsz. Ezen a hétvégén, vasárnap a közönségkorcsolyázáson egy "VIP vendéget" is várnak a 2-es jégpályára, méghozzá a Mikulás személyében, aki minden résztvevőnek hoz egy kis meglepetést.

jegen.jpg

Kép forrása: miskolcivsz.hu

 

Helyszín: Miskolc, Miskolci 2-es Jégpálya, Dusik Lajos sétány

Időpont: 2016. december 4. 10:00

További információ: Mikulás a jégen (hellomiskolc.hu)

Belépődíj: gyermek, diák (25 éves korig), nyugdíjas 700 Ft, felnőtt 1 100 Ft, családi 3 000 Ft.

 

"MISKULÁS" A MISKOLCI TOURINFORMBAN

 

  Szombaton mesés, adventi ajándékokat készíthet gyermeked, ha csatlakozik MisKa mackóhoz a miskolci Tourinform kreatív délelőttjén. MisKa a sok-sok miskolci kalandozás közben lelkesen készül az ünnepekre, és segít a kicsiknek, hogy klassz ajándékokkal lephessék meg szüleiket. Ajándékként minden gyerek hazaviheti alkotását és ihat egy finom MisKakaót.

 Amíg a lurkók MisKával alkotnak, addig pihenhetsz egy kicsit a kávézóban megkóstolva valamelyik finom, forró italt.

 Ha még nem ismered MisKát a kalandozó macit, de szeretnéd megtudni, hogy ki ő, akkor kövesd a Facebookon, az Instagramon és minimiskolc.hu oldalon!

miskakreativdelelott.jpg

Kép forrása: #hellomiskolc

 

Helyszín: Miskolci Tourinform, Miskolc, Széchenyi utca 16.

Időpont: 2016. december 3. 10:00

További információ: Miskulás, Kreatív Délelőtt MisKával (hellomiskolc.hu)

Jelentkezés a miskolcikalandok@gmail.com e-mail címen.

Alkotójegy: 1500 Ft/fő
Kísérőjegy: 700 Ft/fő

  

MIKULÁSVONAT ZAKATOL AZ ERDEI MESEVILÁGBA

 

 A Lillafüredi Mesebirodalom újra kinyitotta kapuit. Gyerekeket és felnőtteket egyaránt vár, hogy megérkezzenek ide az egyik legfantasztikusabb ünnepi járművel: az Diósgyőri Mikulásvonattal. A Mikulásvonaton való utazás cseppet sem hétköznapi. Varázslatos kaland az egész családnak.

 Az erdőt átszelő ünnepi kisvonat ilyenkor kívül, belül díszeket és kivilágítást kap. A vonaton minden kocsiban krampuszok várják a gyerekeket, akik az út alatt játékos formában készítik fel az utasokat a további izgalmas eseményekre. Lillafüreden a Mesebirodalom kapujánál áll majd érkezéskor a Mikulás. Amint leszálltok a vonatról egy több mint egy órás interaktív mesejátékba csöppentek bele.

 A birodalom lakói rövid színpadi műsorát követően a kisebb csoportok megismerkedhetnek a szereplőkkel. Kiderül, milyen "Galibába" keveredett Ludas Matyi, táncolhattok a Táncoló talpak pingvinjeivel és játszattok az Aranyhaj mese szereplőivel. A Mikulás bácsi a kunyhójában ajándékozza meg a kicsiket.

mikulasvonat.jpg

Kép forrása: Északerdő Zrt.

 

Indulási helyszín: Miskolc, Dorottya utcai kisvasút megálló

Időpont: 2016. november 25-től december 18-ig

További információ: Diósgyőri Mikulásvonat (hellomiskolc.hu)

A részvételi díj: 2 200 Ft/fő (ülő- és álló helyekre is) gyermekek és felnőttek részére egyaránt.

2 éven aluliak számára a részvétel ingyenes (a vonaton ölben utazva), mikuláscsomagot azonban igény szerint az ő részükre is meg kell vásárolni. Mikuláscsomag: 800 Ft

 

KREATÍV MIKULÁSVÁRÁS A DRÓT BISZTRÓBAN 

 

 Összekombinálnád a finom, helyi fogások, erdei gombák, bükkaljai sajtok és frissen fogott halak megízlelését egy hasznos kreatívkodással és a Mikulás-ünneppel? Ha igen, akkor a belvároshoz közeli Drót Bisztróba menjetek a hétvégén.

 Az étteremben ugyanis december 4-én lelkesen várják a gyerekeket Mikulás-napi készülődésre déltől. A kreatív foglalkozáson kedvetek szerint festhettek és rajzolhattok. Az ínycsiklandozó ebéd után pedig egy ajándékkal lesztek gazdagabbak.

drotmikulas.jpg

Kép forrása: Drót Bisztró Facebook

 

Helyszín: Miskolc, Drót Bisztró, Csabai kapu 6-8.

Időpont: 2016. december 4. 12:00-15:00

További információ: Kreatív foglalkozás a Drót Bisztróban (hellomiskolc.hu)

 

MIKULÁS DÉLUTÁN GÖRDESZKÁVAL, KORIVAL ÉS FALMÁSZÁSSAL

 

 A miskolci Factory Arénában az egykori vasgyári épületekben található sportlétesítményben szó szerint a falra mászhat a Mikulás. A helyszínen garantálják az igazi téli, de nem otthonülős hangulatot: rengeteg mikulásos sportolós lehetőséget próbálhatsz ki  forró teával és kézműves foglalkozásokkal.

 Ez talán a városban az egyetlen hely, ahol kedvedre rollerezhetsz, bmx-ezhetsz, gördeszkázhatsz és falat mászhatsz kizárólag Mikulás-sapkában. Ráadásként szelfit is készíthetsz a Factory Aréna egyedi építésű Mikulás szánján egészen az este nyolc órai zárásig.

mikulasdelutan.jpg

Kép forrása: Factory Aréna

 

Helyszín: Miskolc, Vasgyári út 43.

Időpont: 2016. december 6. 15:00-20:00

További információ: Mikulás Délután a Factory Arénában (hellomiskolc.hu)

Belépődíj: 500 Ft

 

BÁBSZÍNHÁZ MEGLEPETÉSSEL A LEGKISEBBEKNEK

 

 Miskolcon a színházi előadásokat kedvelő ovisokra és kisiskolásokra is gondolnak a Mikulásváró hétvégén. Nekik rendezik ugyanis a december 3-án és 4-én bemutatásra kerülő Lili, az aranyhajú angyalka című bábelőadást a Csodamalom Bábszínházban.

 A történet szerint a mennyországban nagy sürgés-forgással készülnek egy karácsonyi sütőversenyre. Eközben a Mennyei Kulcsok őre elfelejti, hogy milyen ünnepre is készülnek, de az angyalok végül segítenek neki, főleg Lili, aki sütés helyett inkább a bendőjét tömi tele mindenféle karácsonyi finomsággal. Végül jól elrontja a gyomrát.

 A továbbiakban a bábok kalandjaik során találkoznak még Irgum Brúnóval, az aluszékony medvével, Vakond professzorral és a két tüneményes manóval: Icikével és Picikével. Végezetül a Mikulás is megérkezik a színházterembe, hogy megajándékozza a csöppségeket.

lili.jpg

Kép forrása: Csodamalom Bábszínház

 

Helyszín: Miskolc, Kossuth Lajos utca 11.

Időpont: 2016. december 3-4. 11:30

További információ: csodamalom.hu

Belépődíj: 900 Ft

 

UTAZZ VALÓDI MIKULÁS-FOGATON HARSÁNYBAN!

 

 Ha egy kicsit megismerkednétek a vidéki, falusi advent és Mikulás-ünnepség varázsával, akkor látogassatok ki a közeli Harsányba december 4-én, ahol az adventi várakozást a Községi Mikulás Ünnepséggel kötik össze.

 A vásári izgalmak - mézeskalács- és mézvásár, gyertyagyújtás, népművészeti termékek, sütemény- és játékpiac - mellett minden gyerek ajándékot kap a helyi télapótól, a szülők pedig forralt bort ihatnak.

 Egy közös fotót a Mikulással? Itt ez is lehetséges. Utána pedig szálljatok fel a helyi "Mikulás-vonatra", és utazzatok egy kört a Mikulás fogatában ülve.

harsanyimikulas.jpg

Kép forrása: harsany.hu

 

Helyszín: Harsány, települési Főtér

Időpont: 2016. december 4. 10:00

További információ: harsany.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr7312008392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.