,,Az éjjel soha nem érhet véget" - Amíg tart az álom, biztosan nem akarunk felébredni!
2016. június 20. írta: EAnna

,,Az éjjel soha nem érhet véget" - Amíg tart az álom, biztosan nem akarunk felébredni!

,,Nem turistának érkeztünk az EB-re!" - hangsúlyozta Bernd Storck az első franciaországi sajtótájékoztatón. A norvégok elleni pótselejtező megnyerésével vált biztossá, hogy Magyarország 44  év után ismét részt vehet a labdarúgó Európa-bajnokságon. Ekkor kezdődött minden...

12998146_589185651257422_4302253981081232371_o.jpg

Beau Jeu - A 2016-os franciaországi labdarúgó Euróba-bajnokság hivatalos labdája. Fotó: #hellomiskolc.hu

Mindig irigy voltam nagymamámra.... Irigy, mert ő már látta a Magyar Labdarúgó Válogatottat Európa-bajnokságon focizni. Látta világbajnokságon, és látta olimpián. Most azonban a CSAPATUNK ott van az Európa Bajnokságon! 

 44 év után úgy nézhetünk Európa-bajnokságot, hogy van tétje! Mi is ott vagyunk, a mi csapatunk is játszik! Európa-bajnokságon játszik! 

Itthon pedig történt valami. Az EB nyitómeccse ugyan június 10-én volt, de számunkra 4 nappal később, június 14-én kezdődött el igazán. Akkor játszottuk első csoportmérkőzésünket Ausztria ellen. 

Miskolcon, a Szinva teraszon óriáskivetítő várta a drukkereket, de majdnem minden vendéglátóhelyen közvetítéssel várták a vendégeket. Aki biztosra ment, hetekkel, sőt, hónapokkal ezelőtt asztalt foglalt. 25 éves vagyok, de én is 44 évet vártam arra a pillanatra, hogy a csapatkapitány (Dzsudzsák Balázs) vezetésével a mi csapatunk ismét pályára lépjen egy EB-n! 

 Június 14-én egy órával a meccs kezdete előtt csepergett az eső. Ennek ellenére egy tűt nem lehetett leejteni a nemzeti színekbe öltözött drukkerek között a Szinva teraszon. Ha lenne ott csillár, ott is lógtak volna. Ekkor hittem el, hogy tényleg megtörténik! Nem német, és nem spanyol mezekben drukkoltunk sportot kedvelő laikusként, hanem magyar mezben, a magyarokért, a CSAPATUNKÉRT! 

30 éve nem drukkolhattunk magyar focistáknak világversenyen! Párás szemmel hallgattam a himnuszt, mint ahogy rajtam kívül még oly sokan! Mindenki A MECCSET nézte! A Szinva teraszon, a vendéglátó helyeken, otthon. Tényleg mindenki! 

d_yt20160614080-365x365.jpg

Szalai és Dzsudzsák gólöröme az Ausztria-Magyarország meccsen. Fotó: m4sport.hu

A hangulat leírhatatlan volt. Kicsik és nagyok, piros-fehér-zöld színűre festett arccal, nemzeti mezben, sállal, vagy zászlóval lélegzetvisszafojtva várták, hogy megkezdődjön. Az osztrákok minket kicsit alábecsülve várták a meccset. Az első percekben lőttek egy kapufát... Ha bement volna.... Van viszont valami, amiben mi akkor is jobbak vagyunk, ha máshogy alakul a történet. Az a labda nem befelé pattant, mert 15 millió magyar kifelé fújta...

Szalai viszont berúgta! 44 év után a történelmi gólt, a vezető gólt! A város felrobbant! A szurkolók egymás nyakába borulva őrjöngtek és rázták az öklüket! Olyan hihetetlen eufória és boldogság tört ki nem csak itt, hanem az egész országban, amit lehetetlen szavakkal kifejezni! Párás tekintetek, és felhőtlenül boldog emberek! És akkor jött Stieber... és eldöntötte a meccset! 

foci_terasz_160614_fkcs_32.jpg

 Gólöröm a Szinva teraszon. Fotó: minap.hu

Ez a siker járt a magyar labdarúgásnak! És járt a magyar szurkolóknak! Aki látta, sosem felejti! A bátyám felhívott, és áradozott a magyarokról. Jó sok idő eltelt, mikor megjegyezte: ,,Nem hiszem el, hogy ennyit beszélek a magyar fociról!" Én se hittem. Nem volt több 10 percnél. Igaz, Ő fociról még sosem beszélt életében... Ennyit... Összesen...

Néhány év alatt tökéletesre fésült frizurájú ijedős játékosokból szívvel, lélekkel és becsülettel küzdő, soha fel nem adó CSAPATTÁ értek! A mi csapatunkká! 

Megállt az idő! Miskolc az örömtől és a Soho Party slágerétől zengett! ,,Az éjjel soha nem érhet véget..." Senki nem akart felébredni! Az utcákon mosolygós, boldog emberek voltak mindenhol. És nem csak az utcákon! Az egész országban, és a határon túl is. 

13490613_1081003688643019_6764790336928081317_o.jpg

Fotó: #hellomiskolc.hu

Június 18-án 16 óra környékén egy cm2-nyi hely sem volt a Szinva teraszon és annak környékén, pedig még két óra volt a mi meccsünkig! A Széchenyi utca nemzeti színekben pompázott, a vendéglátóhelyeken teltház volt. 

És Izland ellen kiderült, hogy az álom még mindig tart! Hogy az a 11-es jogos volt-e, vagy nem volt jogos, nézőpont kérdése. Izland előnybe került, de mi nem roppantunk össze! Az izlandi kapussal szemben 11 magyar játszott, akik a szívükkel szántották fel a Marseille-i Stade Vélodrome gyepszőnyegét. Mögötte pedig több mint 20.000 magyar, akik teli torokból üvöltötték, hogy RIA RIA HUNGÁRIA! Nemcsak az ő lába remegett meg a 88. percben, hanem Saevarsson-é is, aki Böde elől a saját kapujába pofozta Nikolics beadását! Egyenlítettünk!

13475015_1141250812564043_1964415805431313371_o.jpg

Szó szerint az egész város focilázban ég! Fotó: minap.hu

Még mindig álmodunk! Cristiano Ronaldo-nak az egész ország hálás, mert kapufára lőtte a 11-est az osztrákok ellen. A Széchenyi utca egy emberként tombolt örömében! Egy apró, pici magyar álom valóra válásához járult vele hozzá, pedig lehet, hogy nem is tud róla. 2 kör után vezetjük a csoportot! 

Az utolsó csoportmeccsünk június 22-én, 18 órakor kezdődik! Azokkal a portugálokkal játszunk, akiknek a csapatkapitánya a világ egyik legjobb játékosa, és akik biztos, hogy mindent elkövetnek majd azért, hogy feltörjék a magyar védelmet, de mi - mint eddig minden meccsünkön - 15 millióan leszünk pályán egyszerre! a miskolci szurkolókon biztosan semmi nem fog múlni.

Történt valami! Június 14-e óta megállt az idő az országban. Az emberek boldogok és mosolyognak. Az autókon és a házakon nemzeti zászlók lobognak. Meccsnapokon pedig nemcsak Miskolc, hanem az egész ország piros-fehér-zöld. Jó érzés ezt átélni! 

13509299_1393403167343471_837627983_o.jpg

A Szinva terasz az Izland-Magyarország meccsen. Fotó: Hanák Tibor

Június 22-én, 18 órakor ismét megtelik a Szinva terasz Miskolcon. Sőt, a Szent István tér is! Gyere, és szurkolj Te is a fiúknak!

TIPP

Vendéglátóhelyek Miskolcon, ahol drukkolhatsz barátaiddal a Magyar Labdarúgó Válogatottnak:

zip’s brewhouse, Drót Bisztró és Restaurant, Dűlő, Hangoló Sörház, Grizzly Music Pub, Forint Söröző, Szomjas Szerda Söröző, Szóda Presszó, New Orleans Music Pub, Liverpool Söröző, Családi Poharazó, Amstel Söröző, Spáten Sörbár, Kislugas Söröző, Murphy’s Étterem, Avalon Sörkert, Murphy’s Étterem, Malom Étterem, Anna Terasz, Otthonka, Panoráma Étterem (Miskolctapolcai Strand)

Eddig a magyar labdarúgás múltjából éltünk. Mostmár elkezdhetünk a jelenből! Már nem vagyok irigy nagyira! Mert én is átél(t)em! A focicsodát 23 magyar, szívvel-lélekkel küzdő játékos váltja valóra. Az álom még mindig tart. És nem nagyon akarunk felébredni! ,,Az éjjel soha nem érhet véget..."

Hajrá, Magyarok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr528824308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.