Miskolcon jó gyereknek lenni az utolsó májusi hétvégén!
2016. május 25. írta: EmeseT

Miskolcon jó gyereknek lenni az utolsó májusi hétvégén!

 Nem tudod kimozdítani a gyereked a számítógép elől szabadidejében, pedig ráférne már egy kis szabadtéri játék, kaland, mozgás és szórakozás? Vágytok egy közös családi programra, amelyről készült fotók felejthetetlen emlékként kerülnek a közös családi albumba? Örökmozgó a gyereked és nem tudod, mivel köthetnéd le a hétvégén?

 Ha legalább egy kérdésre igen a válaszod, akkor Miskolc a te helyed a gyermeknapi hétvégén. A város valóságos programdömpinggel készül a gyerekek szórakoztatására! Bőven van miből válogatni. Mi összeszedtük a legfontosabbakat.

kisvasuti_nap_2013_osz_nj_32_cut.jpg

 

TÍZEZER VILÁGÍTÓ LUFI A NÉPKERTBEN

 

 Az Ezer lámpás! éjszakája idén is rendkívüli látványt ígér a 21 órakor felengedett tízezer darab ledes léggömbbel. A rendezvény célja, hogy ezekkel a repülő fénygömbökkel „mutasson irányt hazafelé" az eltűnt gyerekeknek.

 Vasárnap délelőtt a miskolci Népkertben a legkisebbektől a végzős gimnazistákig mindenki talál magának való programot. A buborékfújást kedvelők készüljenek, mert Nagy Buborékfújás várható. A kreatívabb kicsiknek ajánljuk az aszfaltrajzversenyt és a jelmezversenyt. A táncos lábúakat a Számadó zenekar köti majd le. A Manó-Manufaktúra a Lufi-hajtogatás rejtelmeit mutatja be az érdeklődőknek. A kis csillagászoknak javasoljuk a planetáriumi előadásokat. A sportbarát gyerekeknek zumbázásra, póni lovaglásra lesz lehetőségük. Ezeken kívül várható arcfestés, szimultán sakk, körhintázás, ugrálóvár, állatsimogatás, repülő modell és sárkány készítés, valamint rendőrségi bemutató. Fellép a Bagossy Brothers Company, Karmapolis, Horányi Juli és a Belmondo.

miskolc_varosi_gyermeknap_es_ezer_lampas_ejszakaja_plakat.jpg

Kép forrása: Miskolc Kulturális Központ Facebook

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 10:00-től 22:00-ig

Helyszín: Miskolc, Népkert

További információ: Ezer Lámpás Éjszakája (hellomiskolc.hu)

 

LEGYÉL TE IS RÉGÉSZ A DIÓSGYŐRI VÁRÁROKBAN!

 

 Idén a Régészet Napja éppen a gyereknapi hétvégére esik. A Herman Ottó Múzeum Régészeti Osztálya ezt az alkalmat a Diósgyőri várárokban ünnepli. Május 27-én iskolások számára nyitott a lehetőség, hogy egy órán át belekukkantsanak az igazi, magyar „Indiana Jones”-ok munkájába. A programon résztvevő gyerekeket bevezetik a vár feltárásának történetébe. Megismerhetik a lelőhely-felderítés módszereit és az előkerült leletanyagot.

 A családosok se szomorkodjanak! Szombaton számukra is nyitott a régészet napi program. Szintén ugyanezen a helyszínen délelőtt tíz órától. A régészek az érdeklődőket ismét nyitott foglalkozás keretében avatják be titkaikba. Továbbá a helyi kézművesek is bemutatják mesterségüket. Ki lehet majd próbálni a kőfaragást, a rézlemez domborítást, az oklevél írást és az üvegfestést. A kisebbeket középkori színezővel és rejtvényekkel szórakoztatják majd.

regeszetnapja.jpg

Kép forrása: Herman Ottó Múzeum Régészeti Osztály

 

Időpont: 2016. május 27. péntek 9:00-től 16:00-ig - 2016. május 28. szombat 10:00-től 17:00-ig

Helyszín: Miskolc, Diósgyőri vár, várárok, Vár utca 24.

További információ: Régészet napja a Diósgyőri várárokban (hellomiskolc.hu) 

A május 27-i foglalkozásokon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a regeszet.hermuz@gmail.com e-mail címen, illetve a +36 46/560-178-as elérhetőségen.

 

HATALMAS GYEREKNAP A MISKOLCI REPÜLŐTÉREN

 

 A repülés és a repülőgépek megszállottainak kötelező program a Miskolci Repülőtér minden évben hagyományosan megrendezendő gyermeknapja, amely talán a legnagyobb lesz a városban. Az óvodások, kisiskolások azon túl, hogy kipróbálhatják a repülés élményét és hatalmas gépeket csodálhatnak meg, a városban egyedül itt nézhetnek meg ezen a napon autókiállítást. A Spider Mentőcsoport és a magyar légi mentők bemutatója is izgalmasnak is ígérkezik. További néhány programlehetőség és kipróbálható játék a sok közül: lézerharc, buborék foci, póni lovaglás, quad, euro bungee, mászófal és tűzzsonglőr előadás.

 Miközben a gyerekek foglalkozásokon vesznek részt, addig a bátor szülőket a Magyar Vöröskereszt várja véradásra.

 repuloteri.jpg

Kép forrása: Miskolci Gyermeknap Facebook

 

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 10:00-től 17:00-ig

Helyszín: Miskolc, Repülőtéri út 7.

További információ: Miskolc Gyermeknap a Repülőtéren (hellomiskolc.hu)

 

GYEREK KEDVEZMÉNY ÉS NYÁRKÖSZÖNTŐ KISVONATOZÁS MAHÓCÁRA 

 

 Egy napig újra jár különvonat a Lillafüredi Állami Erdei Vasút ritkán használt szárnyvonalán, Mahóca felé. Biztosra vehető, hogy május 28-én szombaton minden kisvonat iránt rajongó gyerek és felnőtt szíve hevesebben dobban, ha beszállhat a mahócai kisvonat kocsijaiba. Az utat csak még izgalmasabbá teszi, hogy a járat Andókútra való megérkezése után a nyilvánosság elől elzárt, védett barlang, a Lilla, szakvezetéssel látogatható.

 A nyárköszöntő vonat reggel 9:30kor indul. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Négy éven aluli gyermekek számára az utazás díjmentes.

 A kisvasút szerelmeseinek gyermeknapkor, vasárnap is érdemes felülni a szerelvényekre. Ugyanis aznap a gyerekeknek olcsóbban váltható a kisvasúti jegy. Az állomásokhoz közel, Lillafürednél a Lillafüredi Ökocentrum kisvasút szimulátora okozhat boldog perceket a gyerkőcöknek, Garadnán pedig a kacsalábon forgó fapalotával felszerelt játszótér.

nyarkoszonto_160528_plakat1-page-001.jpg

Kép forrása: www.laev.hu

 

Időpont: 2016. május 28. szombat 9:30-tól

Helyszín: Miskolc Dorottya utca 9.

Részvételi díjak: felnőtt: 2100 Ft/fő, 4-14 éves gyermekeknek: 1300 Ft/fő (4 éven aluli gyermekeknek ingyenes), barlangtúra díja: 2500Ft/fő

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezés: a kisvasut@eszakerdo.hu e-mail címen, a +36 46 501-513 és a +36 (30) 238-0755 -ös telefonszámon.

További információ: Nyárköszöntő vonatozás Mahócára (hellomiskolc.hu)

 

 

KALANDOS PROGRAMOK A MAYÁS MULATSÁGON

 

 Május utolsó vasárnapja az Avalon Park Maya Játszóparkjában is csak a gyerekekről szól. Nagy szeretettel várják a kicsiket a park gyermeknapi mulatságára. A lurkók rajzversenyen mérhetik össze tehetségüket, kipróbálhatják az arcfestést és a csillámtetkót. Délelőtt a Csipet-Manó Bábszínház műsora mosolyogtatja meg az apró vendégeket. Délután 15 órától az Egyszervolt Mesezenekar szórakoztató műsora kezdődik életnagyságú mesefigurákkal.

gyereknapimayas.jpg

Kép forrása: avalonpark.hu

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 10:00-tól

Helyszín: Miskolc Iglói utca 15. 

Belépőjegy: 2000 Ft/gyermek

További információ: Gyereknapi Mayás Mulatság (hellomiskolc.hu)

 

VIZES "GYEREKZSÚR" A SELYEMRÉTI STRANDFÜRDŐN

 

 Talán ezen a hétvégén lesz az első igazi nyári napunk. Ha pedig így alakul, akkor irány a strand! A miskolci Selyemréti Strandfürdőn a gyerkőcök számára egy vízi gyermekzsúrral készülnek. Ugrálóvár, családi vetélkedő, bohócok, íjász játékok, kézműves bemutatóval. Természetesen ezek mellett az igazi főprogram a strandolás, az élményfürdőzés, a csúszdázás és a dögönyözés.

gyermeknapselyemret.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 10:00-tól

Helyszín: Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky 58.

További információ: Gyermeknap a Selyemréti Strandfürdőn (hellomiskolc.hu)

TIPP: Felnőttek, ne hagyjátok otthon a Miskolc Pass kártyátokat, hiszen egyszeri alkalommal ingyenes vele a belépés a Selyemréti Strandfürdőbe!

 

 

GYERMEKNAPI KISÁLLATDÖMPING A MISKOLCI ÁLLATKERTBEN

 

 Gyereknapon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark hagyományosan a kicsikre szabott programokkal készül. A cuki kisállatok rajongóinak pedig különösen érdemes kinézni a Miskolci Állatkertbe, mivel idén számos állatfaj tagjai gyarapodtak utódokkal.

 Már nagyobbacskák, de rendkívül aranyosak a gyűrűs farkú makik. A kicsiny szurikáta  pedig minden gyermek arcára mosolyt csal. Ezeken az állatokon kívül még vannak kicsi vadmalacok és teknősök is. Április elején a táncos kedvű kúszósülöknél is kölyök született, aki ha szerencséd van előbújik kuckójából, és megmutatja magát. Gyereknapon az internetes szavazatok alapján végre nevet is kap a látogatóktól.

cukiallatok.jpg

Képek forrása: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 9:00-től 19:00 óráig, pénztár zárás: 18:00

Helyszín: Miskolc, Csanyikvölgy, 3500

További információ: Gyermeknap a Miskolci Állatkertben (hellomiskolc.hu)

 

TÖLTSD A GYEREKNAPOT A TENGERSZINT FELETT 800 MÉTERES MAGASSÁGBAN!

 

 Ha a város nyüzsgő zajától távol szeretnéd megünnepelni a gyereknapot családoddal, akkor érdemes Bánkútra a Fehér Sas Panzióba kinézni, ahol a kristálytiszta levegőn, magas tengerszint feletti magasságon várnak hagyományos gyermekprogramok reggel 11 órától.

 Délelőtt tánc és zene, napközben arcfestés, csillám tetoválás, lufihajtogatás és bogrács gulyás kóstolás vár. A helyszínen a Vörösmarty Mihály Katolikus Iskola diákjainak vetélkedőjén lehet szurkolni. Akik még estére is maradnának, nekik biztosan nagy élmény lesz a tábortűz.

bankut_gyereknap_flyer.jpg

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 11:00-től

Helyszín: Nagyvisnyó, Bánkút külterület 0409/12

További információ: Gyereknap Bánkúton (hellomiskolc.hu)

 

SPORTÁGVÁLASZTÓ LILLAFÜREDEN

 

 Szombaton és vasárnap, május 28-án és 29-én immár 16. alkalommal várja a látogatókat a Zsongó Lillafüred nevű rendezvény, amelyen harmincféle sportágat ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a gyerekek és felnőttek egyaránt. A helyi sportélet szereplői a a helyszínen felhívják a figyelmet az egészséges életmódra és a mozgás fontosságára. Délután zenés-táncos előadások, gyerekprogramok és sport talkshow várja az érdeklődőket az Olimpia jegyében.

 A rendezvény több helyszínen zajlik: a fő események a lillafüredi Erzsébet-sétányon várhatók, az Ómassai úton a kerékpárosok vetélkednek, a Hámori-tavon a horgászni lehet majd, a Majális-park pedig a kispályás labdarúgók otthona lesz.

csonakazas_nyaron_pd_2.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 13:00-tól

Helyszínek: Lillafüred, Erzsébet-sétány; Ómassai út; Hámori-tó; Majális-park

További információ: Zsongó Lillafüred (hellomiskolc.hu)

 

PALACSINTA PARTY A CREPPY PALACSINTAHÁZBAN

 

 Ha a gyereked legszívesebben csak palacsintával tömné a bendőjét, akkor a legkönnyebben Miskolcon tudod jókedvre deríteni, ugyanis a Creppy PalacsintaHáz külön gyereknapi Palacsinta Partyval készül május 29-re, vasárnapra. Csokis palacsinta, gyümölcsös palacsinta, túró rudis palacsinta, rántott palacsinta, hortobágyi palacsinta, palacsinta leves: a Creppyben szinte majdnem minden étel palacsintatésztával készül!

 A gyerekek nagy örömére a PalacsintaHázba ellátogat a Creppy kabalája, Palacsinta Patrik is. Az ígéretek között felhőtlen játék, jókedv, vidámság és rengeteg palacsinta szerepel. A rendezvény délután egy órától kezdődik és ötig tart. Mivel az eseményt fedett helyre szervezik, esőprogramként is szuper lehetőség.

creppypalacsinta.jpg

Kép forrása: Creppy PalacsintaHáz Facebook

 

TIPP: Miskolc Pass kártyával 10% kedvezményt kapsz a palacsinta különlegességekből!

 

Időpont: 2016. május 29. vasárnap 13:00-tól

Helyszín: Mélyvölgy utca 212, Miskolc

További információ: Gyereknapi Palacsinta Party (hellomiskolc.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr738740274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.