4 szuper miskolci program a Föld Napjára
2016. április 20. írta: EmeseT

4 szuper miskolci program a Föld Napjára

Április 22. a Föld Napja. Ez az az ünnep, amikor a világ környezetvédői arra buzdítanak, hogy tegyél valamit azért, hogy élhetőbbé váljon a Föld. Az egészen pici cselekedetek is számítanak, mint a szemétszedés, a hulladék szétválogatása és újrahasznosítása, de az is, hogy részt veszel egy Föld napi programon. 

 

img_6441.jpg

Fotó: #hellomiskolc 

 1. Bébibumm és új állatok Miskolci Állatkert és Kultúrparkban

 Kisgyerekek és cukiságkedvelők előnyben! A Miskolci Állatkert kihagyhatatlan attrakciókkal készül április 23-án. Egész napos látványetetések várhatók és az újonnan az állatkertbe költözött jövevények kilétéről is lehull a lepel.

Bemutatkoznak az aranyos, újszülött állatok: az apró kúszósül és a népszerű szurikáták. Az állatvédelemhez kapcsolódóan, a felgyógyult madarak szabadon engedésének is tanúja lehetsz. A merészebb családok összemérhetik tudásukat a környezetvédelemmel kapcsolatban a családi kvízen. Továbbá két vadonatúj tárlat is megtekinthető lesz: az egyik az év állataival és növényeivel foglalkozik, a másik az élővilág sokszínűségével.

További információ: https://www.hellomiskolc.hu/Fold-napja-a-Miskolci-Allatkertben

Időpont: 2016. április 23. 9:00-19:00

20160406_szurikata_copyright_veresstamas_002.jpg

 Fotó: Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 

2. Vidám tavaszi vár-szerenád a Föld Napja alkalmából

 A Diósgyőri vár lovagtermében a környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet az a koncert, amelyet április 23-án, szombaton tartanak Murvai Dénes és a Miskolci Szimfonikus Zenekar szólistáinak közreműködésével.

 A vár-szerenádon „nagyszerű muzsikával” a tavasz, az ébredező természet hangulatát idézik meg. Felcsendül Mozart C-dúr „Jupiter” szimfóniája, Vivaldi: D-dúr „A pásztorlányka” és a G-dúr „Alla rustica” concertója. A kiváló akusztikai lehetőségeket nyújtó, újjáépített várfalak között a vendégek végighallgathatják még Haydn: A teremtés és az Évszakok oratóriumainak egy-egy részletét. Egy meglepetés produkcióval is készül a zenekar.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy szimfonikus koncert egy ilyen meseszép környezetben, mindenképpen ott a helyed a 19:00 órai kezdéskor!

További információ:

https://www.hellomiskolc.hu/Tavaszi-Var-Szerenad-a-Fold-napja-alkalmabol-a-Diosgyori-varban

Időpont: 2016. április 23. 19:00

var-szerenad16.jpg

Fotó: Miskolci Szimfonikus Zenekar

 

3. V. Ősvakondok családi nap a Herman Ottó Emlékházban a Föld Napja alkalmából

Szintén gyermekeknek és családosoknak ajánljuk a lillafüredi Herman Ottó emlékház V. Ősvakondok Családi Napját - április 24-én vasárnap -, amelynek a fő témái az őslények lesznek. Várható T-rex etetés, Pteranodon-röptető verseny, fosszília keresés és ismeretterjesztő előadás.

 Az ügyesebb kezű kicsik és nagyok elsajátíthatják a gyöngyfűzés rejtelmeit. A Herman Ottó Emlékház a meseszép környezetben, a Szent István-cseppkőbarlanggal szemben az Erzsébet-sétányon található.

További információ: https://www.hellomiskolc.hu/V.-Osvakondok-Csaladi-Nap

Időpont: 2016. április 24. 10:00-15:00

206_foldnapja_poszter_2cut.jpg

Kép forrása: Herman Ottó Múzeum

 

4. Iskola helyett Föld napi "jótettek" a Factory Arénában

 A Factory Aréna akciója keretében „legális lógást” biztosítanak általános és középiskolai diákoknak, április 22-én pénteken. Az iskolásokat arra kérik a hiányzás igazolásáért cserébe, legyenek aktívak a terület takarításában, szépítésében és építésében.

A program 9:00 órakor kezdődik és délután 14:00 óráig tart. A rendezvényre nem csak iskolásokat várnak, hanem felnőtt önkénteseket is, akik úgy érzik, hogy akarnak valami kicsi, de hasznos dolgot tenni a környezetért és szeretik a közösségi programokat. A feladatokhoz eszközöket a helyszínen biztosítanak.

Időpont: 2016. április 22. 9:00 - 14:00

 factory.jpg

Kép forrása: Factory Aréna

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr688640064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.