10 dolog, amit soha ne tegyél, ha Miskolcra látogatsz
2015. szeptember 27. írta: N. Júlia

10 dolog, amit soha ne tegyél, ha Miskolcra látogatsz

Miskolc egy folyamatosan változó nagyváros, telis-teli látnivalókkal, programokkal, ahol garantáltan mindenki megtalálja a saját Miskolcát. A városnak ezer arca van, éppen ezért hasznos, ha elmondjuk, mit NE tegyenek, akik Miskolcra látogatnak.  img_7334.JPG

1. Ne hagyd ki a Barlangfürdőt a programból - a Barlangfürdő ugyanis Magyarországon, de még Európában is egyedülálló, természetes barlangjáratai lenyűgözik az ott fürdőzőket, hiszen egy meleg források felett emelkedő barlangban kialakított fürdőhely. A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.

2. Ne indulj neki a városnak Miskolc Pass Turisztikai Kártya nélkül - a Miskolc Pass Turisztikai Kártyával ugyanis egy átlagos család akár 50.000 Ft-.ot is megspórolhat egy hosszú hétvége alatt, hiszen az ingyenes tömegközlekedés mellett az összes látnivalót és fürdőt ingyenesen lehet meglátogatni, emellett 10-30%-os kedvezménnyel lehet éttermekbe, kalandparkokba menni, shoppingolni, wellness szolgáltatásokat igénybe venni, stb. A Miskolc Passt a legtöbb szálláson is meg lehet vásárolni. 

3. Ne hagyd a szálláson az okostelefonod, ha a város felfedezésére indulsz - a Guide@Hand Miskolc okostelefonos alkalmazással ugyanis még könnyebben felfedezhető a város, elérhető minden városi program, sőt, különleges témájú hangos idegenvezetést is kaphatsz ingyenesen, több nyelven. Az alkalmazást azoknak is ajánljuk, akik Lillafüredre kíváncsika, hiszen a a városnéző sétákon túl egy kellemes bükki túra során is elnavigál az alkalmazás. A miskolci villamosokon free WIFI van, így az alkalmazást akár ott is le tudod tölteni.

4. Ne feledd, hogy vasárnaponként a múzeumok NYITVA vannak - a hosszú hétvége levezetéseként érdemes ellátogatni a Pannon-tenger Múzeumba, a Színháztörténeti- és Színészmúzeumba vagy a Papszer utcán található kiállítóhelyre, hiszen minden múzeum más-más izgalmas, érdekes interaktív programmal várja az érdeklődőket. Minden gyűjteményünket ajánlani tudjuk kis- és nagy gyermekes családoknak is, de párok, baráti társaságok sem fognak csalódni egyik gyűjteményben sem. 

5. Ne érkezz Miskolcra túrabakancs nélkül - Lillafüred és környéke ugyanis számos, gyerekek és idősek által is teljesíthető túralehetőséget kínál, s az Állatkert felfedezéséhez is a túrabakancs a legkényelmesebb viselet.  

6. Ne felejts el utánanézni, ki volt Nagy Lajos király - az ő idejében volt ugyanis a legnagyobb Magyarország, ráadásul a Diósgyőri Várat jelenlegi formájában ő építtette. Kihagyhatatlan program a vár meglátogatása, ahol folyamatosan középkori programok sora várja az érdeklődőket. 

7. Ne hagyd otthon a kardigánod - Lillafüred barlangjaiban és az avasi pincékben, a város két földalatti csodavilágában ugyanis minden évszakban ugyanolyan hűvös van - az élmény azonban egyedülálló, kár lenne egy otthon felejtett kardigán miatt kihagyni. 

8. Ne csak nappalra tervezz programot - a Diósgyőri Várban és a Barlangfürdőben ugyanis gyakran vannak éjszakai programok is, de kihagyhatatlan az Avasi Kilátóból éjjel elénk terülő panoráma látványa is. 

9. Ne menj haza egyedi miskolci termékek nélkül - a Miskolc kolbász, a miskolci szörpök, mézek vagy csokik ugyanis nemcsak ajándéknak kiválóak, de otthoni saját fogyasztásra is. A termékeket megvásárolhatod a szállásokon vagy vasárnap kivételével a Miskolc Boltban is. 

10. Ne csodálkozz, ha nem fér bele minden program 3 napba - Miskolcon ugyanis annyi látnivaló, program vár, hogy 3 nap nem elég a felfedezésére. Ide időről időre érdemes visszatérni, hiszen ráadásul évszakonként változó különleges programok várnak. 

deryne.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr497841636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isipapó 2015.09.28. 17:54:21

Egy apró észrevétel: A Diósgyőri várat nem Nagy Lajos király építtette, sőt, még csak nem is az ő uralkodása alatt lett koronabirtok, igaz a vár a mai formáját nagyjából az ő uralkodása alatt kapta.

Csaba Áll 2015.09.28. 19:21:36

A 2-es ponthoz annyi kérdésem van, hogy mennyi pénzeszközzel a zsebemben kell Miskolcra érkeznem, ha az említett 50ezer forint megtakarításhoz szeretnék hozzájutni? Talán %-ban jobb lett volna kifejezni a dolgot...

Miskolc TDM · https://www.hellomiskolc.hu 2015.09.28. 19:58:11

@isipapó: Köszönjük az észrevételt. Javítottuk némiképp a szöveget, bár a lakótorony a négy belső toronnyal, lovagteremmel az ő idejében épült meg. Kis vártörténet: www.diosgyorivar.hu/content.php?cid=cont_4c583b9bb6e8a8.06825543

Miskolc TDM · https://www.hellomiskolc.hu 2015.09.28. 20:57:28

@Csaba Áll: Kedves Csaba!

Szívesen összeállítjuk a saját igényeinek megfelelő ajánlatot, ahol kiszámoljuk mennyit spórolt az adott kártyával.
Kérem írjon az alábbi e-mail címre: card@hellomiskolc.hu

Bővebb információt a Miskolc Pass-ról az alábbi linken talál: www.miskolcpass.com

bbwd 2016.10.02. 18:50:13

+ 1: ne legyen rajtad zöld vagy lila ruházat
süti beállítások módosítása