Kóstolj bele az Avasi Borangolás ízébe!
2017. május 05. írta: Miskolc TDM

Kóstolj bele az Avasi Borangolás ízébe!

Vár Miskolc legborosabb, legízesebb, tavaszi gasztrofesztiválja

 Az idei Borangolás programkínálata olyan gazdag, hogy stílszerűen csak szemezgetni tudunk belőle. Ha szereted a bort és a történelmi pincéket, ezt ne hagyd ki!

borangolas_2016_kupcsik_s_34.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

 Kezdjük a pénteki, felvezető nappal: 16 órától két helyen is megkezdhetjük a borozgatást, az Avasi Bortanyán a Bükki Borvidék borászainak nedűit kóstolhatjuk meg, míg a Papszer 2. alatt Szent György- hegyi Borest néven válogathatunk a résztvevő borászok legjavából. 

 

PAZAR NÉPZENEI KONCERT A GÓTIKUS TEMPLOMBAN

 

 Kevés pincesor mondhatja el magáról, hogy a tőszomszédságában egy gótikus, középkori templom áll, nos Miskolcon ez is megtalálható. Az Avasi Református Templomról van szó, melyben ezúttal nem orgonaszó fog hallatszódni, hanem Kossuth-díjas művészek tolmácsolják a gyönyörű, magyar népzenét. 18 órától „Amikor az atyafiak együtt muzsikálnak” címmel Sebestyén Márta, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos akusztik koncertje hallható a műemlék templomban.

avasi_borangolas_2016_bk_6.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

További információ: Sebestyén Márta, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos akusztik koncertje (hellomiskolc.hu)

gryllus.jpg

Helyszín: Avasi Református Templom Miskolc, Papszer u. 14
Belépőjegy: 2000 Ft elővételben a Miskolc Boltban (Széchenyi u. 16.), 2500 Ft a helyszínen

Helyfoglalás érkezési sorrendben lehetséges. A jegy ára tartalmazza A BÜKKI BOR borkóstolón egy pohár bort.

 

SZOMJOLTÓ TÚRÁK PINCÉRŐL PINCÉRE

 

 A Borangolás második napján már tényleg elő kell venni a strapabíró cipőket, hiszen néhol macskaköves utakon járhatók csak be a hegy több kilométer hosszú pincesorai.

 Három útvonalat is ajánlanak a szervezők (Kis-Avas, Nagy-Avas, Mélyvölgy), de természetesen mindenki állóképessége és „szomjúsága” szerint választhatja meg, hogy a több mint 35 pince és 55 borászat közül hány helyet keres fel a nap során.

avasi_borangolas_2013_ks_16.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 Érdemes a zenei programokról is tájékozódni, mivel közel 30 zenész, zenekar pezsdíti fel a várhatóan amúgy se langyos hangulatot. Sokan színpadon, de a legtöbben a pincékben vagy az utcán szórakoztatják a nagyérdeműt. A zenei műfaj igen változatos, népzene, jazz, rock, cigányzene, musical is előfordul és a nap legismertebb előadója, a (régi) Miskolcot is megéneklő P-Mobil lesz.

avasi_borangolas_2014_bk_34_1.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

GYEREK MOTYORGÓ ÉS PALACSINTAKÓSTOLÓ A LEGIFJABBAKNAK

 

 Bár boros rendezvényről van szó, ez nem jelenti azt, hogy a kisgyerekeseknek ne lenne érdemes elindulni borangolni. A fiatal családokra gondolva lesz népi játszóház, gyerek motyorgó, arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtógató bohócok, kézműves foglalkoztató is.

ab_2014_8.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 Nekik érdemes az Avasi kilátó melletti ligetes területet választani, ha a gyerkőc elálmosodik egy plédre leheveredve tovább élvezhetők a zenés programok. Szintén kedvenc helyszín lehet a Creppy PalacsinataHáz Étterem, ahol minden évben új kreálmány készül a  Borangolásra, az Avas Palacsintája néven.

avasi_borangolas_2016_bk_8.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

Idén egy édes variációval készülnek, melyet a délután folyamán maga Palacsinta Patrik, az étterem kabalafigurája leplez le egy kóstolóval egybekötve.

borangolas_2015_bodnar_kriszti_23.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

SZEREZD BE A SAJÁT KÓSTOLÓPOHARAD!

 

 És még egy fontos tudnivaló: a rendezvény ingyenes, de hivatalos kóstolópohárral rendelkezik, aminek megvásárlásával lesz a borangoló jogosult a borok megkóstolására. A poharak megvásárolhatók az ún. indulópontokon vagy a mobil pohÁRusoknál.

avasi_borangolas_2015_kupcsik_s_54.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

 Minden további részletes információ és térkép a www.borangolas.hu oldalon, a hellomiskolc.hu  Avasi borangolás eseménynél és a rendezvény Facebook oldalán található meg.

 

A bejegyzés szerzője: Tóth-Bodnár Krisztina, a Miskolci Tourinform Iroda vezetője

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr9112482485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása