Kalandos helyek kamaszoknak Miskolcon és környékén
2016. október 10. írta: EmeseT

Kalandos helyek kamaszoknak Miskolcon és környékén

 Kalandparkok, lovaspark, drótkötél csúszópálya a tó fölött, libegő, erdei bob, izgalmas régészeti kiállítás és rengeteg fantasztikus és pörgős élménylehetőség akad Észak-Kelet Magyarországon, akár még az őszi hónapokban is. Csupa-csupa izgalom főleg olyan családok számára, ahol a gyerekek már kinőttek a játszós korszakból, és valami többre vágynak.

tapolcai_kalandpark_kupcsik_sarolta_5_1.JPG

Fotó: #hellomiskolc

 

ÉLMÉNYPARK ÉS LIBEGŐ A FESTŐI LILLAFÜREDEN

 

 Ha a Lillafüredi Sport- és Kalandparkba indulsz, legalább egy fél napot szánj a helyi attrakciók kipróbálására! A park Magyarország egyik legszebb természeti környezetében, a festői szépségű Bükk-hegység lábánál húzódó, jó levegőjéről híres völgyben található.

dvtkparkkicsi.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 A létesítmény Lillafüreden az Erzsébet-sétány két oldalán helyezkedik el, ahol megtalálsz mindenféle mozgásra indító játékot: lasertag arénát, magaslati kötélpályát, terep segwayt, téli-nyári korcsolya- és görkorcsolyapályát, streetball pályát, poolball pályát, valamint egy foci tematikájú kalandjáték termet többtermes pályarendszerrel.

 A bátraknak kihagyhatatlan a tetőről induló ejtőgép vagy a zipline, ahol érdemes úgy csúszni, hogy a csúszás végén meg is kapaszkodj az oszlopban. A segwayjel felfedezheted a vidék olyan pontjait is, amelyeket egyébként tapasztalt túrázók is csak kimerítő gyaloglással érnének el. Ha kell még egy kis adrenalinlöket, libegőzz egyet a Jávorhegyre, onnan pedig irány az Oxigén sétaút.

lillafuredi_libego_te_12.JPG

Fotó: #hellomiskolc 

 

További információ: Lillafüredi Sport- és Kalandpark (hellomiskolc.hu), Libegőpark (hellomiskolc.hu), Miskolc-Lillafüred Egri út

TIPP:  A libegőre Miskolc Pass kártyával minden jegytípusra 10% kedvezmény vehető igénybe! A Kalandparkban Miskolc Pass turisztikai kártyával korlátlan napijegy megvásárlása esetén 10 % kedvezmény vehető igénybe!

 

SZÁGULDJ AZ ERDEI BOBPÁLYÁN A BARLANGFÜRDŐ MELLETT

 

 Miskolctapolcán a csónakázótó és a barlangfürdő szomszédságában kiépített bobpálya egész éves nyitvatartással várja azokat, akik kipróbálnák ezt a hullámvasutazáshoz hasonló egyedi élményt. A hegyoldalról 600 méteren keresztül lehet lefelé száguldani az erdő szomszédságában, félszáz méteres szintkülönbséget megtéve.

 A bobot nyolc éves kortól használhatják a gyerekek idősebb kísérő nélkül. Ha nem szereted a gyorsaságot, a bobon lévő fékkel tudod beállítani a lassabb lecsúszást. Nem kell félni attól sem, hogy a járművek sebessége túl gyors lesz, ugyanis egy automata fékezőrendszer alapozza meg a biztonságot Magyarország egyik leggyorsabb erdei bobpályáján.

tapolca_2014_07_ks_9.JPGFotó: #hellomiskolc

 

További információ: Miskolctapolcai Bobpálya (hellomiskolc.hu), Miskolctapolca Csónakázótó mellett.

 

ÉREZD MAGAD AUTÓVERSENYZŐNEK!

 

 Ha a száguldás a mindenetek, látogassatok el mindenképpen a Hell Kart & Event Centerbe a miskolctapolcai Avalon Parkban. Ugyanis itt található Európa egyik legmodernebb elektromos gokartpályája 33 különleges gokarttal.

 A 8-12 méter széles pályarendszer a park fái körül lett kiépítve 560 méteren, ahol 7 különböző pályavariáción gurulhatsz. A gokartozás extrém élményét csak tovább fokozza a bukósisakba épített hangszóró és a gokartokba szerelt hanggenerátor. A kisméretű versenyautó szerű járművek sebessége 60 km/óra.

 Az adrenalindús kikapcsolódást ígérő pálya tavasztól őszig látogatható. Az egyszemélyes gokartok 14 éves kor és 130 cm-es magasság felett használhatók, szülői engedéllyel.

gokart.jpg

Kép forrása: Avalon Park

 

További információ: Hell Gokart pálya Avalon Park (hellomiskolc), Miskolctapolca, Iglói út

 

KIÁLLÍTÁS CSONTVÁZZAL ÉS A VALÓDI INDIANA JONES-OK TITKAIVAL

 

 Már nem annyira kisgyerekeknek, hanem a történelem iránt érdeklődő felsőtagozatosoknak és középiskolásoknak ajánljuk a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai öreg épületében található honfoglalást élményszerűen bemutató kiállítást, mely az Elit Alakulat címet viseli. A tárlat során interaktívan kukkanthattok bele őseink titkaiba, megnézhetitek, hogyan fest egy honfoglaló rekonstruált arca vagy megismerkedhettek a régészet rejtelmeivel.

elit_alakulat_kupcsik_s_16_kicsi.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

 Testközelből nézhetitek meg, hogyan tártak fel ezeréves sírokat és miként helyezkedtek el a megtalált leletek a temetőben fekvő csontvázak között. A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás-kori temetőinek kincsei között megtalálhattok fegyvereket, méltóságjelvényeket, ékszereket és ruhadíszeket, amelyeket egykor elődeink viseltek, és amelyek elárulhatják a titkot, hogy hol lehetett a honfoglalók első fejedelmi központja.

 

További információ: Elit alakulat kiállítás (hellomiskolc.hu) Miskolc Papszer utca 1.

TIPP:  A Herman Ottó Papszer utcai öreg épületének kiállításaira egy alkalommal ingyen belépőt válthat a Miskolc Pass turisztikai kártyával!!

 

BARÁTKOZZ PACIKKAL A HEJŐ MENTÉN!

 

 A lovak és a lovaglás iránt érdeklődő fiataloknak szerezhet örömteli perceket a Hejőmenti Lovaspark, ahol a sport és az élmény egy helyen találkozik. A fedett lovardában egész évben lehetőség van lovagolni azoknak, akik már elsajátították a sport alapjait. Kérésre a lovaglást oktatóval is ki lehet próbálni azok számára, akiknek újdonság a lovaglás.

 A lovarda a 3-as főútra vezető Pesti útról a Bogáncs utcáról autóval megközelíthető. Tömegközlekedéssel a 4-es vagy 44-es buszról leszállva az Erzsébet királyné utcai megállótól a Bogáncs utcán kell felgyalogolni.

 Előzetes egyeztetés alapján megszervezett lovas programmal is készülnek, mely a lovakkal való ismerkedést, lóápolást, lóetetést, díjugratási bemutatót, lovagoltatást kézen vagy futószáron, valamint lovaskocsikázást tartalmaz.

img_2421.JPG

Kép forrása: Hejőmenti Lovaspark 

 

További információ: Hejőmenti Lovaspark (hellomiskolc.hu), Miskolc, Bogáncs utca

TIPP:  Miskolc Pass kártyával 10% kedvezmény vehető igénybe a Hejőmenti Lovaspark szolgáltatásaiból!

 

ÉLD ÁT,  MILYEN ÁTCSÚSZNI EGY TÓ FELETT!

 

 Ez az a hely, ahol ha elég bátor vagy, átcsúszhatsz egy drótkötélen, majdnem fél kilométeren keresztül, 18 méter magasan egy tó felett fékezés nélkül. Az országban kevés helyen van lehetőséged ennyire extrém élményre, így ezt a csúszást tényleg csak a nagyobb bátorsággal rendelkező fiataloknak javasoljuk, akik nem tériszonyosak.

 A kalandpark persze egyéb izgalmakat is tartogat a drótkötélpályán kívül. A hétvégéken egészen novemberig nyitva tartó parkban lehet kirándulni, lovaskocsikázni, csónakázni, és meg lehet mászni egy kalandpályát a fák tetején.

harsany_20150415_1.jpg

Kép forrása: #hellomiskolc

 

Helyszín: Harsány, Táncsics Mihály utca, kalandpark.eu

További információ a településről: harsany.hu

 

TÚRÁZZ A BÜKKBEN HIGH-TECH KÉTKEREKŰVEL!

 

 Miskolc környékén kalandos kikapcsolódást nyújt a Bükk-hegység lábánál fekvő, horgásztaváról híres Varbó. Itt található az állomása a Varbó Segway-nek, ahol ugrálhattok Eurobungeen, mely remek szórakozási lehetőség azoknak a fiataloknak, akik már unják az ágyon ugrálást otthon. Használata során úgy érezheted magad, mintha a Holdon járnál, és akár 2 méteres magasságra is felpattanhatsz kockázat és balesetveszély nélkül.

warbosegway.jpg

Kép forrása: Varbó Segway Facebook

 

 Az állomáson, ahogy a neve is elárulja, kölcsönözhettek segwayt, amely egy olyan high-tech kétkerekű, amit csak a testbeszédeddel irányítasz, és akár egészen a látványos kis erdei pihenőhöz Andókútig kirándulhatsz vele.

  Szintén kétkerekű és nagy élmény a tandem kerékpározás, amikor egyetlen biciklit többen is hajthattok. Varbóról akár Miskolcig is betekerhettek biciklivel.

 

Helyszín: Varbó, Belterület u. (Horgász Büfé mellett), varbosegway.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr1111754405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása