Csoda Európa közepén - a Miskolctapolca Barlangfürdő****
2016. április 20. írta: EmeseT

Csoda Európa közepén - a Miskolctapolca Barlangfürdő****

Észak-Kelet Magyarország leghangulatosabb és legsajátosabb vízi világa a Miskolctapolcán fekvő Miskolctapolca Barlangfürdő****. Ez a fürdőhely teljesen más, mint a többi. A természet csodája Európa közepén, ahol mindig adódik valami új és új, páratlan felfedezni való a mészkőjáratok labirintusában.

 A fürdőt nemrégiben a European Best Destinations portál Európa hét legkülönlegesebb fürdője közé választotta, a Hungarikum Bizottság április 19-ei ülésén pedig felvették a Magyar Értéktárba. 

 

 Ha még egyáltalán nem, vagy már túl régen jártál a fürdőben, itt az alkalom, hogy ismét ellátogass ebbe a páratlan természeti kincsbe a Bükk hegység lábánál! Ráadásul, hogy megkönnyítsük a döntést, összeszedtük a fürdő különleges értékeit, amelyek segítenek abban, hogy előre felkészülj a fantasztikus élményre!

tdm0217.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

Négy csillagos kényeztetés vár!

 A Miskolctapolca Barlangfürdő***négy csillaga  garantálja a minőséget, a kényelmet, az első osztályú kiszolgálást és a legmodernebb szolgáltatásokat.

 

 Történelmi fürdő

 A fürdőhelyszín és épület több mint kétszáz éves múltra tekint vissza. A területen egy már fából készült fürdőépület létezését 1743-ból ismerjük. Már Csokonai Vitéz Mihály is megfordult itt. A mostani fürdőt az 1941-ben indult építkezések, majd a XX. század második felének fejlesztései nyomán alakították ki a mai formára.

bfn1.jpg

 Fotó: #hellomiskolc

Egész évben látogatható

 Belül a fürdőhellyé alakított barlangjáratok várnak, amelyet a természet évezredek alatt vájt ki kemény mészkősziklából. Kívül épített medencék – három gyermekmedence, tavi fürdő élménymedence, kagylómedence és egy úszómedence - teszik lehetővé, hogy a főszezon alatt a hagyományos strandolás örömeit élvezd.

 bfn2.jpg

Fotó: #hellomiskolc

Egyedi hőmérsékletű a karsztvíz és gyógyít a levegő

 Lenyűgöző hangulatú környezetben, a hegy mélyéről fakadó a testnek és a bőrnek kellemes hőmérsékletű termálvízben töltheted az időt. A természetben ritkán előforduló, 30 Celius fokos, meleg karsztvíznek és a barlang sajátos felépítésének köszönhetően a járatok levegője gyógyító tulajdonságú, sajátos mikroklímával rendelkezik. Légúti megbetegedésekben szenvedőknek ajánlott a száraz-meleg sóionokkal dúsított sószobákban méregteleníteni vagy egy meleg sómasszázst venni.

bfn3.jpg

Fotó: #hellomiskolc

 

Bizonyos alkalmakkor éjszaka is nyitva áll

 Ha gyönyörködnél a csillagfényes éjszakában, miközben a medencében mártózol, vagy szeretnéd csobbanás közben érezni az éjjeli erdő illatát és hallani a tücskök ciripelését, akkor mindenképpen látogass el a Barlangfürdőbe egy kiadós éjszakai fürdőzésre!

 

Élményfürdőzés felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt

 A barlangi járatokban kavargó víz a testet természetes módon masszírozza. A járatok labirintusából szebbnél-szebb termek és tematikus helyszínek nyílnak. A gyerekeket külső fürdőterületen külön élménymedencék várják. A klasszikus fürdők szerelmeseinek kötelező a római terem meglátogatása. Ha egy kis földöntúli kikapcsolódásban is részt vennél, mindenképpen nézz be visszhangos és sejtelmes hangulatú csillagterembe!

 

img_7226.JPG
 Fotó: #hellomiskolc

 

Gyógyulhatsz és felfrissülhetsz az Barlang Aquaterápián

 Fáj a derekad vagy a vállad? A fürdőben mozgásszervi megbetegedések kezelését és a rehabilitációt is biztosítják a Miskolctapolca Barlangfürdő speciális szolgáltatásai, akár mozgáskorlátozottak számára is. Ilyen például a súlyfürdő vagy a vízi gyógytorna. Hévízi tőzeglápiszappal enyhítik az ízületi fájdalmakat és segítik a méregtelenítést. Az izmok fájdalmát vízsugár masszázzsal csökkentik, a szénsavfürdő az erek és ízületek állapotát javítja.

 

Szépülhetsz gyógyhalakkal

 A fürdő legexkluzívabb szolgáltatása a halakhoz, pontosabban a gyógyhalakhoz kötődik. Ez nem más, mint a halpedikűr, amit előzetes egyeztetés után vehetsz igénybe. A halpedikűr azon kívül, hogy bababőr puhaságúvá teszi a lábakat, gyorsítja a vérkeringést, segít a bőrkeményedés eltüntetésében és megelőzésében, valamint oldja a stresszt és nem utolsósorban: jó kedvre derít.

 

Emlékezetes wellness élmények és lebegőkabin

 A fürdő területén egy lávaköves, három infraszaunában és egy gőzkabinban választhatod a pihentető izzadást. A merülőmedencékben való lehűtést követően, előzetes bejelentkezés esetén masszázst kérhetsz. A fürdőben egy olyan stresszoldó módszert is kipróbálhatsz, amit máshol nem. A barlang legkülönlegesebb szolgáltatása a Float Spa, azaz a lebegő kabin, ahol ötven percet tölthetsz a teljes testedet ellazító és megkönnyítő lebegésben.



További információk:

Miskolctapolca Barlangfürdő****

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr708647690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása