3D-ben, a fotelben ülve is körbejárható a Deszkatemplom
2015. október 26. írta: N. Júlia

3D-ben, a fotelben ülve is körbejárható a Deszkatemplom

A Guide@Hand Miskolc turisztikai mobil alkalmazásban új sétaprogram jelent meg Miskolci Deszkatemplom címmel, amely egy teljesen új lehetőséget nyit Miskolc iránt érdeklődők számára: a használathoz ugyanis nem kell a helyszínen lenni, nem kell GPS vagy QR kód, a templom akár otthon, a fotelben ülve is körbejárható 3D-ben, s a legapróbb részletek is megcsodálhatóak.

deszkatemplom.jpgDeszkatemplom. Fotó: Hanák Tibor.

Az IOS és Android platformokra kifejlesztett mobil applikáció GPS alapú és / vagy QR kódos városnéző sétái eddig is számos olyan érdekességet megmutattak a városról, amelyek még színvonalasabbá, érdekesebbé teszik a Miskolcra érkező városfelfedezők programjait. A másfél-két órás ingyenesen letölthető séták ugyanis lehetővé teszik a város apró érdekességeinek a megismerését is, ráadásul egyéni ütemezésben haladhatunk, bármikor megszakíthatjuk a barangolást. Az öt nyelven fejlesztett adatbázisban ráadásul elérhető a városi eseménynaptár és minden hasznos információ is. A most közzétett „séta” azonban egy olyan látnivalóhoz kalauzol el, ami nincs folyamatosan nyitva a nagyközönség számára, az alkalmazás segítségével viszont bármikor megtekinthető, sőt, rá lehet nagyítani egyes részletekre, így akár a legapróbb részletek is megcsodálhatóak, ezáltal annak is teljes látogatói élményt tud biztosítani az alkalmazás, akinek nem sikerül bejutnia az épületbe miskolci programja alatt.

A TDM szervezet a következő időszakban több olyan látnivaló hasonló bemutatását tervezi, ahol nem megoldott a folyamatos nyitva tartás. Az applikáció előnye, hogy a 3D-s séták az alapcsomaghoz nem tartozik hozzá, azaz a felhasználó maga döntheti el, hogy le szeretné-e tölteni a telefonjára – ha viszont igen, akkor a letöltést után offline is használható.

A Guide@Hand Miskolc ingyenesen letölthető az ITunes és Google Play áruházakból. A Deszkatemplom bemutatója – az MTA SZTAKI szakmai támogatásának köszönhetően - szintén ingyenesen elérhető a Séták menüpont alatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomiskolc.blog.hu/api/trackback/id/tr188022476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása